Πόσο μικρότερο πρέπει να είναι το στρώμα από το κρεβάτι;

Ένα λάθος που πραγματοποιείται κατά την αγορά ενός νέου στρώματος, είναι η επιλογή ενός μεγέθους που δεν ταιριάζει πάντοτε με το κρεβάτι και τις διαστάσεις του. Το στρώμα θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο κρεβάτι, να είναι άνετο και να προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση και στήριξη. Μερικές φορές, για τη σωστή εφαρμογή του, θα πρέπει να είναι ελάχιστα μικρότερο από το κρεβάτι.

 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, πόσο μικρότερο πρέπει να είναι το στρώμα, ποιες είναι οι ιδανικές διαστάσεις του στρώματος με βάση το κρεβάτι σας, καθώς και πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις σωστές μετρήσεις για να προχωρήσετε στην κατάλληλη επιλογή.

Πώς να επιλέξετε ένα νέο στρώμα για το κρεβάτι σας

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το στρώμα, αλλά επιθυμείτε να κρατήσετε το κρεβάτι σας, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

 

  • Βάση του κρεβατιού: Πολλές φορές, η βάση που χρησιμοποιείτε για το κρεβάτι σας μπορεί να επηρεάσει την καλή υγεία του στρώματος. Σε περίπτωση που έχετε ένα κρεβάτι με σανίδες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Η μεγάλη απόσταση μπορεί να προκαλέσει φθορά στο νέο σας στρώμα.
  • Σωστή εφαρμογή του στρώματος στο κρεβάτι: Για να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας στρώμα θα ταιριάζει με το κρεβάτι σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες μετρήσεις, με βάση τον τύπο του κρεβατιού. Σε περίπτωση που το στρώμα σας τοποθετηθεί σε βάση στρώματος, ή στέκεται ψηλά στο κρεβάτι και δεν εισχωρεί στο εσωτερικό του σκελετού, θα πρέπει να έχει τις ίδιες διαστάσεις που έχει και η βάση στρώματος. Σε περίπτωση όμως που το το στρώμα τοποθετηθεί σε ξύλινες σανίδες, ή εισχωρεί στο εσωτερικό του κρεβατιού, θα πρέπει να είναι 3 εκατοστά μικρότερο.

Πώς να μετρήσετε το κρεβάτι σας για το νέο σας στρώμα

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μετρήσεις του κρεβατιού να είναι οι σωστές, ώστε να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις του στρώματος. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την έρευνα, θα πρέπει να μετρήσετε σωστά το κρεβάτι. Πώς μπορείτε να το πετύχετε;

 

  • Με ένα μεταλλικό μέτρο, μετρήστε το μήκος του σκελετού του κρεβατιού από την εσωτερική πλευρά. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το πλάτος, επίσης από το εσωτερικό.
  • Καταγράψτε τις μετρήσεις του κρεβατιού σας και χρησιμοποιήστε τις ως αναφορά στην επιλογή του νέου σας στρώματος.

Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος στρώματος για μένα;

Στην επιλογή του κατάλληλου μεγέθους στρώματος, εκτός φυσικά από το μέγεθος κρεβατιού, παίζουν κι άλλα πολλά πράγματα ρόλο, όπως για παράδειγμα το ύψος σας, το σωματικό σας βάρος, αλλά και ο τρόπος που κοιμάστε. Για παράδειγμα, ένα μονό στρώμα είναι κατάλληλο για παιδιά και το διπλό για ενήλικες και ζευγάρια. Από την άλλη, το στρώμα για ένα king size bed είναι κατάλληλο για τα ζευγάρια που θέλουν να έχουν αρκετό χώρο, έχουν κατοικίδια ή παιδιά που κοιμούνται μερικές φορές μαζί τους. Ωστόσο, η τελευταία επιλογή είναι κατάλληλη κυρίως για πιο ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες, καθώς καταλαμβάνει αρκετό χώρο.

 Δείτε επίσης το άρθρο Πώς διαλέγω στρώμα; Οι 5 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν

Ανακαλύψτε στην Delta Strom μια μεγάλη συλλογή σε χειροποίητα στρώματα ύπνου, στις διαστάσεις που επιθυμείτε, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο με βάση το κρεβάτι και τις ανάγκες σας.