Πώς διαλέγω στρώμα; Οι 5 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν

Η απάντηση στην ερώτηση «Πώς διαλέγω στρώμα;» δεν είναι τόσο απλή, όσο θα θέλαμε. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που τελικά θα καθορίσουν την επιλογή. Δεν είναι ένα μονοσύνθετο ζήτημα, αλλά μια ολόκληρη διαδικασία που αποτελείται από διάφορα κομμάτια, τα οποία θα συνθέσουν το παζλ. Στόχος είναι να επιλέξετε το καλύτερο στρώμα ύπνου, ώστε να κάνετε ποιοτικό ύπνο, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη ζωή σας.

Όταν ξεκινάτε την έρευνα αγοράς, θα έρθετε αντιμέτωποι με πλήθος πληροφοριών που μπορεί να σας αποπροσανατολίσουν και να σας μπερδέψουν περισσότερο. Για αυτό το λόγο, συνοψίσαμε παρακάτω τις πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε, ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε και πώς να διαλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς.

Χρειάζομαι καινούριο στρώμα ύπνου;

 

Η πρώτη ερώτηση φυσικά είναι και η πιο αυτονόητη. Πώς θα καταλάβετε ότι το στρώμα σας έχει παλιώσει και πρέπει να πάρετε καινούριο; Υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια, όπως το να παρουσιάζει βαθουλώματα στην επιφάνειά του και φυσικά το να ξυπνάτε με πόνους στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα. Καλό, όμως, είναι να μη φτάσετε σε αυτό το σημείο. Η παλαιότητα του στρώματος, δηλαδή αν αυτό είναι πάνω από 10 ετών, είναι ο βασικότερος λόγος να αποφασίσετε να αγοράσετε καινούριο.

Ποιο είναι το budget;

budget στωμα υπνου

Ο γενικός κανόνας λέει να μην κάνετε την πιο φθηνή επιλογή, γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του στρώματος, η οποία με τη σειρά της θα έχει επιπτώσεις στον ύπνο σας. Βεβαίως, είναι λογικό να περιορίσετε κάπως το εύρος των στρωμάτων που θα συμπεριλάβετε στην αναζήτησή σας και να καθορίσετε το budget σας, για παράδειγμα κάτω από τα 600€. Στη Deltastrom, θα βρείτε πολλά στρώματα ύπνου άριστης ποιότητας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ποιο υλικό είναι το καλύτερο;

Επόμενο κριτήριο που πρέπει να συνυπολογίσετε είναι το υλικό του στρώματος. Κάθε υλικό έχει συγκεκριμένες ιδιότητες σχετικά με το επίπεδο σκληρότητας, την υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης, τη δροσιά κατά τη διάρκεια του ύπνου και την αντιμετώπιση πιθανών αλλεργιών. Η βασική διάκριση είναι ανάμεσα στα ορθοπεδικά και τα ανατομικά στρώματα, όμως ακόμα και μέσα στην ίδια κατηγορία υπάρχουν διαφορές ανάλογα με το υλικό. Οι κυριότεροι τύποι στρωμάτων, για τις ιδιότητες των οποίων μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά, είναι με latex, memory foam, ελατήρια και τα υβριδικά στρώματα.

Σε ποια θέση ύπνου κοιμάμαι;

θεση υπνου

Σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι η θέση ύπνου, στην οποία κοιμάστε. Ανάλογα με αυτή, μπορείτε να διαλέξετε το καλύτερο στρώμα, το οποίο θα υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη με βάση τις απαιτήσεις που έχει ο τρόπος που κοιμάστε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ποιο είναι το σωματικό μου βάρος;

σωματικο βαρος

Τέλος, ένα κριτήριο, το οποίο συχνά δε λαμβάνεται υπόψη στην επιλογή στρώματος, είναι το σωματικό βάρος του ατόμου, το οποίο επηρεάζει άμεσα το απαραίτητο επίπεδο σκληρότητας. Για ανθρώπους με υψηλό σωματικό βάρος, καλύτερο είναι ένα πιο σκληρό στρώμα, ενώ για χαμηλό σωματικό βάρος ένα πιο μαλακό στρώμα θα διασφαλίζει ότι δεν θα ασκείται ανομοιόμορφη πίεση σε συγκεκριμένα σημεία.

Απαντήσατε στις παραπάνω ερωτήσεις; Δείτε όλους τους τύπους στρωμάτων και διαλέξτε τον κατάλληλο με βάση τα χαρακτηριστικά σας.