Συμβουλές & Οδηγίες σωστής χρήσης

Η σημασία του ύπνου στη ζωή μας
Η καλή ποιότητα και η σωστή συντήρηση του στρώματος είναι οι κυριότεροι παράγοντες που εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες, για έναν άνετο, ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο. Έρευνες απέδειξαν ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 85% των εν χρήσει στρωμάτων  έχει χάσει την ελαστικότητά του, ενώ περιέχει συσσωρευμένους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, μούχλα και σκόνη. Γεγονός «φυσιολογικό» εάν αναλογιστούμε ότι λανθασμένα ο μέσος καταναλωτής διατηρεί το ίδιο στρώμα 10-20 χρόνια.

Κριτήρια επιλογής στρώματος
Το ιδανικό στρώμα είναι αυτό που σας δίνει αίσθηση άνεσης, χαλάρωσης και σωστής στήριξης του σώματός σας. Φροντίστε να είναι τουλάχιστον 10-15 cm μεγαλύτερο από το ύψος σας.
Μαλακό, μέτριο ή σκληρό. Δοκιμάστε και τους τρεις τύπους στρώματος, επιλέγοντας τον καταλληλότερο, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.
 
Οδηγίες σωστής χρήσης ενός στρώματος

  • Δεν διπλώνουμε τα στρώματα κατά τη μεταφορά
  • Αφαιρέστε τη νάιλον συσκευασία και δώστε λίγο χρόνο να αεριστεί για να φύγει ο όποια μυρωδιά του “καινούργιου”. Είναι κάτι φυσιολογικό και φεύγει μετά από λίγο.
  • Αποφύγετε την τοποθέτηση πάνω σε μεταλλικά ελάσματα (σομιέ). Σιγουρευτείτε ότι το στρώμα τοποθετείται πάνω σε τάβλες ή ανατομικό τελάρο στα οποία τα σανιδάκια δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 5 εκατοστά. Σε στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια η απόσταση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 3,5 εκατοστά.
  • Γυρίστε σταυρωτά (πόδια-κεφαλάρι και τούμπα) το στρώμα στην αρχή ανα 15 ημέρες για το πρώτο δίμηνο και μετά 1 φορά τον μήνα.
    Εξαιρούνται τα στρώματα Μονής όψης , σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουμε μόνο περιστροφή (πόδια-κεφαλάρι).
  • Δώστε λίγο χρόνο στο καινούριο σας στρώμα για να στρώσουν τα υλικά. Ακόμη καιν αν έχετε διαλέξει ένα μαλακό στρώμα, στην αρχή είναι φυσιολογικό να είναι πιο σκληρό/άκαμπτο . Θα μαλακώσει μετά από λιγες ημέρες χρήσης.
  • Τοποθετείστε επίστρωμα (ειδικό προστατευτικό αδιάβροχο κάλυμμα). Το απλό υφασμάτινο κάλυμμα δεν είναι αρκετό.
  • Μην το βρέχετε. Σε περίπτωση λεκέ μην χρησιμοποιήσετε υγρά χημικά καθαριστικά πχ.χλωρίνη. Ρίξτε μαγειρική σόδα αφήστε 20 - 30 λεπτά και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Αν χρειαστεί ταμπονάρετε με ελάχιστο νερό και σαπούνι και στεγνώστε με σεσουάρ από ασφαλή απόσταση έτσι ώστε μην προκαλέσετε υπερβολική θερμότητα και κάψετε το ύφασμα.
  • Αερίζετε συχνά τουλάχιστον 1 φορά το εξάμηνο χώρις όμως να το κτυπάει  άμεσα ο ήλιος.