Ποια είναι τα καλύτερα στρώματα ύπνου για όσους έχουν αλλεργίες;

Τώρα που μπαίνει σιγά σιγά η άνοιξη, οι αλλεργίες κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά θέματα στην καθημερινότητά μας. Όσοι πάσχουν από αλλεργίες, δυσκολεύονται να κοιμηθούν, με αποτέλεσμα να ξυπνάνε κουρασμένοι και να μην έχουν καθόλου σωματική και πνευματική ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πέρα από τους αλλεργιογόνους παράγοντες που βρίσκουμε στη φύση, τις περισσότερες φορές δεν φταίει η γύρη για την παρατεταμένη αλλεργία. Στο στρώμα μας μπορούν να φωλιάσουν εκατομμύρια ακάρεα που θρέφονται από την σκόνη και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας. Τα μικρόβια αυτά προκαλούν σοβαρές αλλεργίες και δύσπνοια, συμπτώματα τα οποία με τη σειρά τους διαταράσσουν την ποιότητα του ύπνου.

Το πρώτο βήμα, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι να επιλέξουμε ένα υποαλλεργικό στρώμα, το οποίο δεν ευνοεί την ανάπτυξη ακάρεων σκόνης. Ας δούμε παρακάτω τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα τέτοιο στρώμα.

Ποιο είναι το χειρότερο υλικό στρώματος για όσους έχουν αλλεργίες;

υποαλλεργικο στρωμα υπνου

Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα. Το χειρότερο υλικό για όσους πάσχουν από αλλεργίες είναι τα ελατήρια. Τα στρώματα με ελατήρια προσφέρουν άφθονο χώρο και ασφαλείς κοιλότητες στα ακάρεα, ώστε να συσσωρευτούν, να αναπαραχθούν και να αφήσουν τα περιττώματά τους που προκαλούν αλλεργίες. Επίσης το ίδιο προκαλούν και τα υλικά κοκοφοίνικα βάμβακι τα οποία είναι φιλικά προς τα ακάρεα και είναι υδρόφυλλα οπότε τραβούν την υγρασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των μικροβίων.

Η συσσώρευση υγρασίας και μούχλας είναι επίσης πρόβλημα στα στρώματα με ελατήρια, είτε είναι ανεξάρτητα είτε συνδεδεμένα.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο υλικό για υποαλλεργικό στρώμα;

το καλύτερο υλικό για υποαλλεργικό στρώμα;

Τα ανατομικά στρώματα με latex ή memory foam είναι η καλύτερη επιλογή, αν έχετε αλλεργίες στην σκόνη και τα ακάρεα. Τα υλικά αυτά δεν ευνοούν την ανάπτυξή τους ούτε έχουν εσοχές που παρέχουν καταφύγιο στα μικρόβια. Επιπλέον, η πυκνότητα και των δύο υλικών καθιστά αδύνατο στα μικρόβια να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει το κάλυμμα του στρώματος να είναι αντιμικροβιακό, έτσι ώστε να εμποδίζει περαιτέρω την ανάπτυξη των μικροβίων. Συνήθως, τέτοια αντιαλλεργικά καλύμματα δεν επιτρέπουν στην σκόνη να εισχωρήσει στο εσωτερικό του στρώματος, οπότε έχουν διπλό όφελος.

Τα μαξιλάρια από το ίδιο υλικό είναι, φυσικά, απαραίτητα, για να αποφύγετε την αλλεργία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν αλλεργία είτε στο latex είτε στο memory foam. Ωστόσο, η αλλεργία αυτή συμβαίνει μετά από άμεση δερματική επαφή με αυτά τα υλικά. Εφόσον υπάρχει επαρκές κάλυμμα και σεντόνια πάνω από το στρώμα, ο κίνδυνος αλλεργίας είναι ελάχιστος.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση των αλλεργιών στον ύπνο;

Στόχος είναι να εξαλείψετε όσο το δυνατόν περισσότερα ακάρεα, αν και είναι αδύνατον να τα εκμηδενίσετε. Ο συχνός καθαρισμός του στρώματος, ο αερισμός του και η έκθεσή του στον ήλιο μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσουν στη μείωση των μικροβίων αλλά και της υγρασίας που συμβάλλει στην ανάπτυξή τους.

Όλα τα στρώματα ύπνου της Deltastrom κατασκευάζονται με άριστης ποιότητας υλικά και υποαλλεργικά καλύμματα, ώστε να πληρούν τα αυστηρότερα standards ενάντια στα ακάρεα σκόνης. Δείτε τα χαρακτηριστικά τους δίπλα σε κάθε στρώμα.