Πώς να διαλέξω στρώμα για το παιδί μου; Ο απόλυτος οδηγός

 

Η σημασία του ποιοτικού ύπνου στα παιδιά είναι τεράστια. Ένα παιδί, ανάλογα και με την ηλικία του, κοιμάται από 10 έως 15 ώρες και κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το σώμα ανακάμπτει από όλη την ημέρα αδιάκοπης κίνησης και ενέργειας. Η βαθιά ξεκούραση έχει σημαντικά οφέλη τόσο στην ψυχική και νοητική όσο και στη σωματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Έτσι, ακριβώς όπως έχουν ανάγκη οι ενήλικες ένα καλό στρώμα, για να υποστηρίζουν σωστά το σώμα τους και να ξεκουράζονται αποφεύγοντας τη κακή στάση και τους χρόνιους πόνους, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά και τους εφήβους. Τι στρώμα να πάρω για παιδί; Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά οι γονείς. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε στρώματα για παιδιά, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε, ώστε να διαλέξετε το πλέον κατάλληλο στρώμα για το σώμα του παιδιού σας που αναπτύσσεται συνεχώς;

 

μεγεθος παιδικου στρωματος υπνου

Μέγεθος στρώματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρετε είναι το μέγεθος του παιδικού στρώματος, μιας και υπάρχουν διάφοροι τύποι κρεβατιών για παιδιά. Από το λίκνο και την κούνια μέχρι το κρεβάτι για μεγαλύτερα παιδιά υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις σε αντίθεση με τα στρώματα ενηλίκων που έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις.

Έτσι, ενδέχεται για ορισμένα κρεβάτια να πρέπει να αγοράσετε κάποιο προσαρμοσμένο μέγεθος, οπότε οι ακριβείς μετρήσεις πριν από οποιαδήποτε αγορά είναι απαραίτητες.

Στη Deltastrom κατασκευάζουμε χειροποίητα στρώματα σε οποιαδήποτε διάσταση επιθυμείτε, οπότε αρκεί απλώς να μετρήσετε τις διαστάσεις του παιδικού κρεβατιού και να επικοινωνήσετε μαζί μας!

τυπος στρωματος υπνου

Τύπος στρώματος

Το σημαντικότερο στάδιο στην αγορά κάθε στρώματος είναι να αποφασίσετε ποιος τύπος είναι ο πλέον κατάλληλος. Είναι λογικό να αναρωτιέστε αν πρέπει να πάρετε ορθοπεδικό ή ανατομικό στρώμα για παιδί, αφού άλλωστε αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες σε όλα τα στρώματα.

Στα παιδικά στρώματα, οι επιλογές είναι κατά βάση τρεις και κάθε μία συνδέεται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα:

Στρώματα με συνδεδεμένα ελατήρια

Τα στρώματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των σκληρών στρωμάτων και προτείνονται για τα παιδιά, καθώς προσφέρουν αυξημένη στήριξη στη συνεχώς αναπτυσσόμενη σπονδυλική τους στήλη.

Παράλληλα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το ορθοπαιδικό παιδικό στρώμα είναι ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς είναι πιο ανθεκτικό και δεν καταστρέφεται με την απαιτητική χρήση που κάνουν τα παιδιά, όταν παίζουν ή πηδούν πάνω στο κρεβάτι. Γι’ αυτό το λόγο, τα ορθοπεδικά στρώματα αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.

Επομένως, το στρώμα για παιδί 3 ετών, που είναι η πιο συνηθισμένη ηλικία μετάβασης από την κούνια στο κρεβάτι, θα πρέπει να είναι αρκετά στιβαρό τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για λόγους σωστής διάπλασης του σώματος ενός τόσο μικρού παιδιού.

  Στρώματα με αφρώδη υλικά

  Τα στρώματα με αφρώδη υλικά ανήκουν στην κατηγορία των ανατομικών στρωμάτων και είναι πολύ πιο μαλακά σε σχέση με τα στρώματα με συνδεδεμένα ελατήρια. Συνεπώς, είναι κατάλληλα για μωρά και νήπια, στα οποία η εντατική στήριξη του οστικού ιστού είναι κομβικής σημασίας. Τα μεγαλύτερα, όμως, παιδιά μπορεί να βολευτούν σε ένα τέτοιο χαλαρωτικό στρώμα που προσφέρει υψηλή άνεση, ειδικά αν κοιμούνται στο πλάι ή μπρούμυτα.

  Αν, πάντως, διαλέξετε στρώμα με αφρώδη υλικά, καλό είναι να προσέξετε να έχει υψηλή πυκνότητα, ώστε να παρέχει επαρκή στήριξη.

  Υβριδικά στρώματα

  Τα υβριδικά στρώματα συνδυάζουν τα οφέλη των στρωμάτων με ελατήρια και αυτών με αφρώδη υλικά, οπότε είναι μια άριστη λύση για γονείς και παιδιά που δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια από τις παραπάνω δύο κατηγορίες.

  Ουσιαστικά, πρόκειται για στρώματα πιο μαλακά από τα ορθοπεδικά, καθώς έχουν ανεξάρτητα ελατήρια, ενώ παράλληλα χάρη στη γέμιση με αφρώδη υλικά προσφέρουν άνεση και χαλάρωση στο κουρασμένο σώμα των παιδιών.

  Άλλοι παράγοντες επιλογής

  Εκτός από τα δύο αυτά βασικά κριτήρια, υπάρχουν και μερικοί ακόμα παράγοντες που καλό είναι να λάβετε υπόψη στην έρευνα αγοράς για παιδικά στρώματα:

  • Ανθεκτικότητα: Λόγω της σκληρής χρήσης που κάνουν τα παιδιά σε κάθε στρώμα, καλό είναι αυτό να έχει υψηλή ανθεκτικότητα. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλη πυκνότητα υλικών και τη χρήση ανωστρώματος, αλλά γενικά είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πιο σκληρά, ορθοπεδικά στρώματα είναι και τα πιο ανθεκτικά.
  • Υποαλλεργικές ιδιότητες: Πολλά παιδιά υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα στρώμα που είναι κατασκευασμένο από υποαλλεργικά υλικά και έχει αντιμικροβιακή προστασία.
  • Αδιάβροχη προστασία: Το να βρέξει ένα παιδί το στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Για τέτοιου είδους ατυχήματα, πολύ βολικό είναι ένα στρώμα με αδιάβροχο κάλυμμα, ενώ βέβαια απαραίτητο είναι το στρώμα να πλένεται.

  Ανακαλύψτε τη μοναδική συλλογή με παιδικά στρώματα της Delta Strom, για άνετο και υγιεινό ύπνο των παιδιών σας!