Πώς να κάνω το στρώμα πιο σκληρό ή πιο μαλακό; Απλές οδηγίες

Ξαπλώσατε πάνω σε δεκάδες στρώματα ή κάνετε ενδελεχή έρευνα online πριν αγοράσετε το στρώμα σας, όμως αυτό τελικά δεν είναι ακριβώς όπως το θέλατε. Το επίπεδο σκληρότητας είναι το βασικότερο στοιχείο που μας κάνει να νιώθουμε άνετα, όταν κοιμόμαστε. Αν ξυπνάτε με πόνους στην πλάτη και τον αυχένα και γενικά δεν απολαμβάνετε μια καλή ποιότητα ύπνου, τότε κάτι δεν πάει καλά με το στρώμα.

Το πόσο σκληρό ή πόσο μαλακό πρέπει να είναι ένα στρώμα ύπνου έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Οι άνθρωποι που κοιμούνται στο πλάι και έχουν χαμηλό σωματικό βάρος καλό είναι να έχουν ένα μαλακό στρώμα που θα αγκαλιάζει με αρμονία τις καμπύλες του σώματος και θα προσφέρει χαλάρωση. Από την άλλη, όσοι κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα και ειδικά αν έχουν μεγάλο σωματικό βάρος καλό είναι να επενδύουν σε ένα πιο σκληρό στρώμα, ώστε να τους προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεται η σπονδυλική στήλη.

Όλα αυτά μπορεί να τα καταλάβει κανείς ξεκάθαρα μόνο αφού κοιμηθεί αρκετές νύχτες στο νέο του στρώμα, όμως πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το επίπεδο σκληρότητας να μην είναι το απολύτως ταιριαστό. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις, για να κάνετε το στρώμα σας πιο μαλακό ή πιο σκληρό, αποκομίζοντας τα οφέλη ενός καλού ύπνου. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο απλές και οικονομικές κινήσεις, για να το πετύχετε.

Πώς να κάνω το στρώμα μου πιο σκληρό;

  • Βάλτε μια σανίδα κάτω από το στρώμα: Μπορείτε να τοποθετήσετε μια σανίδα κόντρα πλακέ κάτω από το στρώμα, ώστε να του δώσει μια επιπλέον στήριξη και αυτό να μη βουλιάζει. Συχνά, όταν βάζουμε ένα νέο στρώμα σε ένα παλιό κρεβάτι, αυτό δεν έχει τη στιβαρότητα που χρειάζεται, οπότε η σανίδα θα λύσει και αυτό το πρόβλημα.
  • Μειώστε τη θερμοκρασία: Τα στρώματα memory foam, τα οποία είναι από τα πιο μαλακά, είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Έτσι, σε πιο υψηλές θερμοκρασίες ο αφρός γίνεται πιο μαλακός, ενώ σε πιο χαμηλές σκληραίνει. Μπορείτε, λοιπόν, να χαμηλώσετε το καλοριφέρ και να διατηρήσετε μια θερμοκρασία περίπου 16-17 βαθμών Κελσίου, για να το πετύχετε.
  • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα σεντόνια: Ένας απλός τρόπος να αυξήσετε λίγο τη σταθερότητα του στρώματος είναι να τοποθετήσετε σεντόνια κατάλληλου μεγέθους, δηλαδή να είναι αρκετά πλατιά, ώστε να καλύπτουν όλο το στρώμα και να διπλώνουν από κάτω, αλλά να μην είναι και πολύ μεγάλα. Ειδικά αν έχουν λάστιχο, θα προσφέρουν αρκετή αίσθηση σταθερότητας.
  • Γυρίστε το στρώμα: Αυτό είναι μια καλή λύση για παλιά στρώματα, τα οποία λόγω της μακροχρόνιας χρήσης τους χάνουν τη δομή τους σταδιακά. Μπορείτε να γυρίσετε το στρώμα 180 μοίρες, ώστε το κεφάλι να πάει στα πόδια και αντίστροφα. Κάθε 6 μήνες, καλό είναι να γυρνάτε το στρώμα, έτσι ώστε η πάνω πλευρά να κοιτάει το πάτωμα.

Πώς να κάνω το στρώμα μου πιο μαλακό;

  • Δώστε του χρόνο: Όλα τα στρώματα ύπνου χρειάζονται περίπου ένα μήνα, για να προσαρμοστούν στο βάρος του σώματος και να μαλακώσουν.
  • Αυξήστε τη θερμοκρασία του χώρου: Η θερμοκρασία 22-23 βαθμοί στο υπνοδωμάτιο θα κάνει κυρίως τα στρώματα αφρού να χαλαρώσουν και να προσφέρουν μια πιο άνετη αίσθηση. Αυτό, βέβαια, θα γίνει σταδιακά και με τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά χρειάζεται λίγες μέρες.
  • Χρησιμοποιήστε ζεστά σεντόνια: Τη θερμοκρασία του στρώματος μπορεί να αυξήσετε λίγο και με ζεστά σεντόνια, όπως αυτά που περιέχουν μικρή ποσότητα μάλλινου. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει τον χειμώνα και μια θερμαινόμενη κουβέρτα.

Η σημασία του ανωστρώματος

Ο πιο αποτελεσματικός και μακροπρόθεσμός, πάντως, τρόπος να αποκτήσετε την ιδανική αίσθηση με το στρώμα σας είναι να τοποθετήσετε πάνω του ένα ανώστρωμα. Το ανώστρωμα ανάλογα με τα υλικά και τα χαρακτηριστικά του θα κάνει το στρώμα πιο μαλακό ή πιο σκληρό, προσφέροντάς σας την άνεση που σας ταιριάζει στον ύπνο. Συγχρόνως, θα το προστατεύσει, ώστε να έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Δείτε όλα τα ανωστρώματα της Delta Strom με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και βαθμών σκληρότητας και δώστε στο στρώμα σας μια νέα πνοή με τον πιο οικονομικό τρόπο!