Τι βοηθάει για την αντιμετώπιση ενάντια στην αϋπνία;

Οι διαταραχές του ύπνου αποτελούν ένα όλο και συχνότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με πιο συχνό την αϋπνία. Η αϋπνία περιγράφει μια κατάσταση στην οποία ένα άτομο δυσκολεύεται να κοιμηθεί ή να διατηρήσει τον ύπνο του.

 

Η αϋπνία μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επηρεάσει τόσο τη σωματική, όσο και τη συναισθηματική υγεία του ατόμου. Αν το σώμα και ο οργανισμός δεν έχουν λάβει την απαραίτητη ξεκούραση, επηρεάζεται η διάθεση και η ικανότητα της συγκέντρωσης.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αϋπνίας;

συμπτωματα αυπνιας

Η αϋπνία χωρίζεται σε δύο μορφές. Η πρώτη είναι η οξεία- επεισοδιακή, η οποία προκαλείται από ένα αγχωτικό γεγονός, όπως για παράδειγμα η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή μεγάλες αλλαγές της καθημερινότητας. Συνήθως διαρκεί λιγότερο από τρεις μήνες. Αντίθετα, η χρόνια αϋπνία έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών και πολλές φορές συνδυάζεται με σοβαρότερα ζητήματα, όπως μια ιατρική ή ψυχολογική πάθηση. Όποια και να είναι η αιτία της εμφάνισης αϋπνίας, τα κύρια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Δυσκολία στο να αποκοιμηθεί κανείς
  • Ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Ξύπνημα πολύ πρωινές ώρες
  • Αίσθημα κόπωσης ακόμη και μετά τον ύπνο
  • Υπνηλία και κόπωση μέσα στη μέρα
  • Ευερεθιστότητα, εμφάνιση άγχους ή κατάθλιψης
  • Δυσκολία στη συγκέντρωση, την απομνημόνευση
  • Ευκολότερη δημιουργία σφαλμάτων

 

Τι βοηθά την αντιμετώπιση της αϋπνίας;

αντιμετώπιση της αϋπνίας

Η καλή ποιότητα του ύπνου μπορεί να βελτιωθεί εύκολα, με την απλή καθιέρωση μερικών υγιεινών πρακτικών.

 

  • Διατήρηση δροσερού και σκοτεινού δωματίου: Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα σε ένα περιβάλλον που είναι ήσυχο, απαλλαγμένο από τεχνητό φως σε θερμοκρασία περίπου στους 20 βαθμούς.
  • Καθιέρωση σταθερού ωραρίου για ύπνο και ξύπνημα: Η καθιέρωση υγιεινών πρακτικών για ύπνο απαιτεί τη δημιουργία σταθερών συνηθειών. Όταν κοιμάται και ξυπνάει κανείς την ίδια ώρα, ακόμη και τα σαββατοκύριακα, ο οργανισμός συνηθίζει και κοιμάται πιο εύκολα.
  • Απενεργοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών: Οι ηλεκτρονικές συσκευές, τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο θα πρέπει να μπουν στην άκρη, συμπεριλαμβανομένου και του κινητού τηλεφώνου. Το φως που εκπέμπουν οι οθόνες επηρεάζει τη μελατονίνη, την ορμόνη που ενεργοποιεί την υπνηλία.
  • Περιορισμός καφεΐνης και αλκοόλ πριν τον ύπνο: Ο κάθε οργανισμός αντιδρά στην καφεΐνη με διαφορετικό τρόπο, αλλά είναι καλό να αποφεύγεται περίπου πέντε ώρες πριν τον ύπνο. Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, αν και ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης, ο ύπνος που προκαλεί είναι πιο ελαφρύς και διακοπτόμενος.
  • Προσοχή στις ώρες της άσκησης: Η τακτική σωματική δραστηριότητα κουράζει το σώμα, αλλά τις βραδινές ώρες προκαλεί υπερένταση, καθιστώντας δύσκολο τον ύπνο.
  • Καθιέρωση χαλαρωτικής ρουτίνας: Η καθιέρωση μιας χαλαρωτικής ρουτίνας περιλαμβάνει δραστηριότητες που συμβάλλουν στη σωματική και πνευματική χαλάρωση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, ένα ζεστό μπάνιο, λίγη γιόγκα ή διαλογισμό.
  • Επένδυση σε ένα ποιοτικό στρώμα και μαξιλάρι: Όσο καλές συνήθειες και να έχουν υιοθετηθεί, αν δεν μπορεί κανείς να βολευτεί όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι, η αντιμετώπιση της αϋπνίας δε θα είναι εύκολη. Ακόμη και αν επιτευχθεί ο ύπνος, το πρωινό ξύπνημα θα συνοδεύεται από πόνους και πιάσιμο στην πλάτη, τον αυχένα και τη μέση.

 

Ένα ποιοτικό στρώμα που στηρίζει τη σπονδυλική στήλη, χωρίς να καταπονεί οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, θα συμβάλλει στη συνολική χαλάρωση και θα δώσει μια απάντηση σχετικά με το ερώτημα τι βοηθά την αϋπνία, που ταλαιπωρεί αρκετούς.

 

Ανακαλύψτε τη μεγάλη συλλογή από χειροποίητα στρώματα ύπνου της Delta Strom.