Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα στρώματα memory foam

στρωματα memory foam

Μια πολύ δημοφιλής κατηγορία ανατομικών στρωμάτων είναι τα στρώματα memory foam. Κατασκευασμένα με καινοτόμα υλικά, τα στρώματα αυτά αγκαλιάζουν το σώμα και προσαρμόζουν ομοιόμορφα την πίεση που ασκείται, έτσι ώστε να προσφέρεται στήριξη σε συνδυασμό με άνεση. Τι πρέπει να γνωρίζετε, όμως, για τα στρώματα memory foam, για να κάνετε τη σωστότερη επιλογή; Πώς θα είστε σίγουροι ότι αυτό το υλικό είναι το κατάλληλο για εσάς; Διαβάστε παρακάτω και θα λυθούν όλες οι απορίες σας!

Τι είναι τα στρώματα memory foam;

Τα στρώματα memory foam είναι κατασκευασμένα από καινοτόμα υλικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά από τη NASA στη δεκαετία του 1950 για την άνεση και την ασφάλεια των αστροναυτών. Σταδιακά, αυτή η καινοτομία εξαπλώθηκε και στα στρώματα, αλλά φυσικά έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα από τότε. Ο αφρός που χρησιμοποιείται είναι φτιαγμένος από πολυουρεθάνη και viscoelastic και διαθέτει μεγάλη πυκνότητα, ώστε να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη αλλά και χαλάρωση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στρωμάτων memory foam, καθώς σε συνδυασμό με το βασικό χρησιμοποιούνται και άλλα αφρώδη υλικά ανάλογα με την επιθυμητή σκληρότητα και το επίπεδο δροσιάς.

Είναι τα στρώματα memory foam κατάλληλα για μένα;

Τα στρώματα memory foam θεωρούνται ο καλύτερος τύπος στρωμάτων όσον αφορά στην προσαρμογή τους στο σχήμα του σώματος. Έτσι, δεν ασκούν πίεση σε κανένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά αντίθετα αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και την υποστηρίζουν επαρκώς. Ακριβώς επειδή «θυμούνται» το σχήμα και το βάρος του σώματος (από αυτό άλλωστε βγαίνει και το όνομά τους), ανακουφίζουν από τους χρόνιους πόνους σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στη μέση ή τα γόνατα σε περίπτωση αρθριτικών προβλημάτων, και γενικά προσφέρουν ευχάριστο ύπνο. Επιπλέον, είναι υποαλλεργικά, οπότε συστήνονται σε ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιες αλλεργίες. Φυσικά, η ποιότητα του ύπνου είναι αρκετά υποκειμενική, όμως θεωρείται ότι τα στρώματα memory foam μπορούν να τη βελτιώσουν αισθητά σε ανθρώπους που προτιμούν τα στρώματα μέτριας σκληρότητας και τους αρέσει να βυθίζονται σε αυτά ή να κοιμούνται στο πλάι.

memory foam

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα στρώματα αφρού και τα στρώματα memory foam;

Και οι δύο τύποι στρωμάτων ανήκουν στα ανατομικά στρώματα μέτριας σκληρότητας, όπου το ζητούμενο είναι η ομοιόμορφη πίεση και η προσαρμογή του στρώματος στις ιδιαιτερότητες κάθε σώματος. Η βασική τους απόκλιση είναι στο υλικό που χρησιμοποιείται, κάτι που αποτυπώνεται στη μέγιστη προσαρμοστικότητα και ελαστικότητα των στρωμάτων memory foam. Τα στρώματα αφρού είναι κατασκευασμένα από διάφορα αφρώδη υλικά σε διαφορετικές συγκεντρώσεις ανάλογα με τη σκληρότητα και την ανατομική στήριξη που επιδιώκεται. Στα στρώματα memory foam, από την άλλη, χρησιμοποιείται το εξειδικευμένο υλικό viscoelastic, το οποίο θεωρείται το καλύτερο υλικό που θυμάται το σχήμα του σώματος για όσο χρονικό διάστημα το χρησιμοποιείτε, ενώ είναι και πολύ ανθεκτικό. Τη μεγάλη αυτή υπεροχή του visco memory στην ελαστικότητα μπορεί κανείς να την καταλάβει βλέποντας ότι το σχήμα του σώματός του μένει για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στο στρώμα memory, αφού σηκωθεί από αυτό.

στρωματα memory foam

Είναι τα στρώματα memory foam δροσερά;

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των στρωμάτων memory foam της Delta Strom είναι ότι επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει, απωθούν τη θερμότητα του σώματος και επομένως είναι ιδανικά για τις ζεστές μέρες. Καταρχάς, είναι επενδυμένα από υφάσματα με ίνες Tencel, οι οποίες είναι πιο δροσερές ακόμα και από το βαμβάκι. Επιπλέον, καινοτομία της Delta Strom είναι ότι τα στρώματα αυτά είναι κατασκευασμένα από τα πρωτοποριακά υλικά Visco Air Memory Foam, Visco Elastic Memory Foam και Visco Cool Memory Foam, τα οποία είναι θερμορρυθμιζόμενα και κάνουν το στρώμα ακόμα πιο δροσερό. Χάρη στη χρήση των παραπάνω υλικών, τα στρώματα memory είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αφού δεν συγκρατούν τη ζέστη, αλλά και για το χειμώνα, αφού επιτρέπουν στο στρώμα να αναπνέει και εμποδίζουν τη συγκέντρωση ακάρεων και άλλων επιβλαβών μικροοργανισμών.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα στρώματα memory foam εδώ.