Πώς να διαλέξετε ανωστρώματα για μια πραγματικά επιτυχημένη αγορά

Η αντικατάσταση του στρώματος μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα, οπότε αρκετός κόσμος επιλέγει να την αναβάλλει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντί, όμως, να κοιμάστε σε ένα άβολο κρεβάτι και να ξυπνάτε με πόνους σε όλο σας το σώμα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε. Το ανώστρωμα είναι ιδανικό, για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος για λίγο ακόμα ή για να μεταβάλλει το στυλ του. Αν, δηλαδή, το στρώμα σας φαίνεται πολύ σκληρό για τα γούστα σας, αντί να μετανιώσετε για την επένδυση που κάνατε, μπορείτε να το κάνετε πιο μαλακό και αναπαυτικό με το κατάλληλο ανώστρωμα.

Τα ανωστρώματα βγαίνουν σε διάφορους τύπους και από διάφορα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τους, για να βρείτε αυτό ακριβώς που ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρακάτω θα διαβάσετε όλους τους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Επίπεδο σκληρότητας

επιπεδο σκληροτητας ανωστρωμα

Όπως και στα στρώματα ύπνου, έτσι και στα ανωστρώματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι τι επίπεδο σκληρότητας θέλουμε να έχουμε. Στα στρώματα υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα, από τα πολύ σκληρά έως τα πολύ μαλακά, όμως τα ανωστρώματα κινούνται όλα στον άξονα των μαλακών επιφανειών με ορισμένες διαβαθμίσεις. Αν ψάχνετε ένα ανώστρωμα που θα προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος και δεν θα ασκεί καθόλου πίεση, τότε θέλετε ένα πολύ μαλακό ανώστρωμα. Αυτό, όμως, δεν είναι κατάλληλο, αν το στρώμα από κάτω έχει εξογκώματα λόγω παλαιότητας. Επίσης, αν το στρώμα είναι πολύ σκληρό, τότε μεγάλο ρόλο παίζει και η ελαστικότητα του ανωστρώματος.

Υλικό

ανωστρωμα υλικο

Το υλικό του ανωστρώματος σχετίζεται με τη σκληρότητά του, αλλά και με άλλες ιδιότητες, όπως τη δροσιά που προσφέρει. Οι τρεις βασικοί τύποι ανωστρωμάτων είναι οι εξής:

  • Ανωστρώματα με latex: Τα ανωστρώματα με latex προσφέρουν στήριξη στη σπονδυλική στήλη, ασκώντας ομοιόμορφη πίεση σε όλα τα σημεία του σώματος. Θεωρούνται τα πιο σταθερά ανωστρώματα, είναι όμως ιδιαίτερα αναπαυτικά. Ένα θέμα είναι ότι είναι αρκετά βαριά, όμως αυτό είναι και μεγάλο πλεονέκτημα, αφού έχουν υψηλή πυκνότητα, κάτι που προσδίδει πολλούς πόντους στην ποιότητα και την ανθεκτικότητά τους. Προτείνονται στις μεσογειακές χώρες λόγο της ιδιοτητάς τους να παραμένουν δροσερά σε θερμό κλίμα, ιδιαίτερα το πρωτοποριακό υλικό cool latex.
  • Ανωστρώματα με memory foam: Τα ανωστρώματα με memory foam, όπως και τα αντίστοιχα στρώματα, είναι από τους πιο δημοφιλείς τύπους, καθώς είναι φτιαγμένα από πρωτοποριακά υλικά που προσαρμόζονται πλήρως στο σώμα, καθώς θυμούνται το σχήμα του. Ταυτόχρονα, είναι πολύ ανθεκτικά, ενώ κατασκευάζονται με πρωτοποριακά υλικά που τα διατηρούν δροσερά το καλοκαίρι, και γι’ αυτό άλλωστε προτείνονται στις μεσογειακές χώρες. Γενικά, το cool memory foam (όπως και το cool latex) είναι από τις καλύτερες επιλογές για τα ζεστά καλοκαίρια της Ελλάδας.
  • Ανωστρώματα αφρού: Τα ανωστρώματα αφρού φτιάχνονται με διάφορα αφρώδη υλικά και είναι μέτριας σκληρότητας. Αν χρησιμοποιηθεί μαλακός αφρός, παρέχουν απαλή αίσθηση και αρκετή ελαστικότητα.

Πάχος

ανωστρωμα παχος

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να προσέξετε είναι το πάχος του ανωστρώματος. Τα περισσότερα ανωστρώματα κυμαίνονται μεταξύ 6-10 εκατοστών. Το μεγαλύτερο πάχος ενδείκνυται για ανθρώπους με υψηλό σωματικό βάρος και για εφαρμογή πάνω σε παλιά στρώματα, τα οποία ενδέχεται να έχουν εξογκώματα ή να έχουν χάσει την ελαστικότητά τους. Γενικά, όσο πιο παχύ το ανώστρωμα, τόσο πιο ακριβό είναι, όμως συγχρόνως τόσο καλύτερη στήριξη προσφέρει.

Δροσιά

ανώστρωμα δροσιά

Στην Ελλάδα, είναι ακόμα απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι το ανώστρωμα πρέπει να προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι, βοηθώντας το σώμα να αναπνεύσει. Ειδικά αν μένετε σε περιοχή με ζεστό κλίμα, ένα ανώστρωμα με γέμιση και κάλυμμα που επιτρέπει τη δροσερή αίσθηση το καλοκαίρι, όπως το Visco Cool Memory Foam και το Cool Latex, είναι τεράστιας σημασίας.

Απορρόφηση κίνησης

Τέλος, για τα ζευγάρια, καλό είναι το ανώστρωμα, όπως φυσικά και το στρώμα, να περιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την κίνηση στη μία πλευρά, για να μην ενοχλείται κανείς. Τόσο τα ανωστρώματα με memory foam όσο και με latex, είναι ιδανικά για αυτού του είδους την απαίτηση.

Δείτε όλα τα ανωστρώματα της Delta Strom και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς με βάση τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους.