Πόσο σκληρό πρέπει να είναι το στρώμα ύπνου;

Ο καλός ύπνος εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα και την καταλληλότητα του στρώματος, στο οποίο κοιμόμαστε. Όμως, αυτή η πρόταση μοιάζει αρκετά αόριστη. Τι θα πει καλό και κατάλληλο στρώμα;

Υπάρχουν πολλά κριτήρια και ένα από αυτά είναι ο βαθμός σκληρότητας του στρώματος. Το αν θα επιλέξετε σκληρό ή μαλακό στρώμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το σωματικό σας βάρος, τυχόν ορθοπεδικά προβλήματα, τον τρόπο που κοιμάστε και άλλα. Το ζητούμενο είναι να βρείτε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην υποστήριξη και την άνεση. Ας δούμε το θέμα πιο αναλυτικά.

Μαλακό στρώμα

μαλακο στρωμα υπνου

Ένα μαλακό στρώμα είναι ιδανικό για όσους αλλάζουν συχνά πλευρό, κοιμούνται στο πλάι και έχουν ελαφρύ σωματικό βάρος. Όταν αλλάζετε συχνά στάση ύπνου, η πίεση στις αρθρώσεις ανακουφίζεται, οπότε δεν χρειάζεστε τόσο πολύ το στρώμα να κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς. Επιπλέον, οι άνθρωποι με χαμηλό βάρος δύσκολα θα βυθιστούν σε ένα στρώμα, οπότε δεν υπάρχει η ανάγκη της στήριξης ενός σκληρότερου στρώματος.

Μεσαία μαλακό στρώμα

Με λίγο περισσότερη υποστήριξη από ένα μαλακό στρώμα, τα μεσαία μαλακά στρώματα ύπνου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τη μέγιστη χαλάρωση. Αυτό το επίπεδο σταθερότητας αγκαλιάζει αρμονικά το περίγραμμα του σώματός σας, αλλά δίνει και ικανοποιητική αίσθηση στήριξης, αν τύχει να κοιμηθείτε ανάσκελα.

Μεσαίο στρώμα

μεσαιο στρωμα υπνου

Πρόκειται για ένα στρώμα που ισορροπεί 50-50 την άνεση με τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για όσους προτιμούν μια συνολικά ισορροπημένη αίσθηση μεταξύ απαλότητας, μέτριας άνεσης και αξιοσημείωτης υποστήριξης. Ανεξάρτητα από τη θέση ύπνου σας, ένα μεσαίο στρώμα είναι εξαιρετικό, καθώς βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και στην ανακούφιση της πίεσης που διαφορετικά θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ενόχληση σε ένα πιο μαλακό στρώμα.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε στην κλίμακα σταθερότητας και σκληρότητας, τότε ένα στρώμα μεσαίας σκληρότητας είναι η ιδανικότερη αφετηρία.

Μεσαία σκληρό στρώμα

Για ανθρώπους που τείνουν προς υψηλότερο σωματικό βάρος και όσους κοιμούνται ανάσκελα, είναι κατάλληλο ένα στρώμα που τείνει να είναι σκληρό. Παρέχει περισσότερη υποστήριξη για τη μέση και την πλάτη, διατηρώντας την σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη.

Ένα μεσαία σκληρό στρώμα είναι επίσης εξαιρετικό για ζευγάρια, καθώς προσφέρει λίγη επιπλέον στήριξη, για να αντισταθμίσει την πρόσθετη πίεση στο κρεβάτι από τα δύο σώματα.

Σκληρό στρώμα

σκληρο στρωμα υπνου

Ένα σκληρό, ορθοπεδικό στρώμα προσφέρει το μέγιστο επίπεδο στήριξης της σπονδυλικής στήλης, κάτι που είναι απαραίτητο σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα, υποφέρουν από πόνους στην πλάτη και γενικά έχουν υψηλό σωματικό βάρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στρώμα πρέπει να κρατηθεί σταθερό και να μη βυθιστεί, όταν δέχεται πίεση από ένα βαρύτερο σώμα. Επιπλέον, αν κοιμάστε μπρούμυτα, μόνο ένα σκληρό στρώμα θα αποτρέψει τη βύθιση προς τα μέσα της λεκάνης και των γοφών, κάτι που είναι ολέθριο για την σπονδυλική στήλη.

Δείτε στη Deltastrom όλα τα στρώματα ύπνου με αναλυτικές πληροφορίες για το επίπεδο σκληρότητάς τους και διαλέξετε αυτό που θα σας προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ύπνου ανάλογα με τις ανάγκες σας.