Στρώματα αφρού: μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Στρώματα αφρού μειονεκτήματα

Τα στρώματα αφρού αποτελούν μια ειδική, καινοτόμο υποκατηγορία των ανατομικών στρωμάτων και είναι γνωστά για το υπέροχο αίσθημα χαλάρωσης που προσφέρουν, αγκαλιάζοντας αρμονικά το σώμα, χωρίς να το πιέζουν πουθενά. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στις μέρες μας και τα προτιμούν άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες.

Βεβαίως, όπως συμβαίνει με κάθε τύπο στρωμάτων ύπνου, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα των στρωμάτων αφρού σχετίζονται με τη ζέστη το καλοκαίρι ειδικά στα θερμά κλίματα, ενώ τα πλεονεκτήματά τους έχουν να κάνουν με την άριστη προσαρμογή των στρωμάτων αυτών στις καμπύλες του σώματος και τη μοναδική τους αίσθηση.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα καλό είναι να ξέρετε πριν την αγορά στρώματος αφρού και πού πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Πλεονεκτήματα στρωμάτων αφρού

Τα στρώματα αφρού έχουν ορισμένα εντυπωσιακά οφέλη:

  • Αγκαλιάζουν απαλά το σώμα, χαρίζοντας τη μέγιστη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας σε όλους τους σωματότυπους.
  • Προσαρμόζονται άριστα στις καμπύλες του σώματος και ειδικότερα στις αρθρώσεις, τον αυχένα, τη μέση, τα γόνατα, τους αγκώνες, τους γοφούς και τη λεκάνη. Έτσι, δεν ασκούν πίεση σε κανένα σημείο, οπότε ακόμα και μετά από πολλές ώρες ύπνους δεν υπάρχει κανένας πόνος.
  • Παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ως προς τη σκληρότητά τους, ώστε να ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους και ειδικότερες ανάγκες. Για ελαφρύ σωματότυπο συνίστανται τα μαλακά στρώματα, ενώ για βαρύ σωματότυπο ή υπέρβαρους προτείνονται τα πιο σκληρά στρώματα αφρού.
  • Χάρη στη μέτρια σκληρότητα πολλών μοντέλων είναι κατάλληλα και για ανθρώπους με διάφορα ορθοπεδικά προβλήματα, όπως π.χ. αρθρίτιδα.
  • Είναι υποαλλεργικά, καθώς δεν συγκεντρώνουν σκόνη και ακάρεα.
  • Περιορίζουν την κίνηση στη μία μόνο πλευρά του κρεβατιού, έτσι ώστε να μην ξυπνάτε τον/τη σύντροφό σας, κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή για ζευγάρια.

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και ειδικά η άνεση και η ιδανική στήριξη στην σπονδυλική στήλη μεγιστοποιούνται, όταν μιλάμε για στρώματα αφρού μνήμης. Το memory foam, όπως ονομάζεται στα αγγλικά ο αφρός μνήμης, είναι ένα πρωτοποριακό υλικό που θυμάται το σχήμα του σώματος και έτσι προσαρμόζεται άμεσα σε αυτό, κάθε φορά που ξαπλώνουμε στο στρώμα. Κατανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος της σιλουέτας, τα στρώματα memory foam προσφέρουν μια απίθανη αίσθηση άνεσης, σαν το σώμα να αιωρείται και να μην εμποδίζεται από τίποτα.

Μειονεκτήματα στρωμάτων αφρού

Γενικά, τα στρώματα αφρού δεν έχουν σοβαρά μειονεκτήματα, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά και γίνει η επιλογή του κατάλληλου και ποιοτικού μοντέλου ανάλογα με το σωματότυπο του ατόμου. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε το εξής, ειδικά αν μένετε σε θερμά κλίματα.

Τα στρώματα αφρού μπορεί να γίνουν αρκετά ζεστά το καλοκαίρι λόγω των υλικών τους. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με δροσερά, θερμορυθμιζόμενα υφάσματα, όπως ίνες Tencel που αναπνέουν και δεν απορροφούν τη ζέστη του σώματος, αλλά αντίθετα την απωθούν.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος για τον καθένα πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες, όπως το βάρος, η ηλικία και οι ανάγκες ύπνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό στρώμα που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα και θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής σας!