Τα καλύτερα στρώματα για ηλικιωμένους: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

Η σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι ολοένα σημαντικότερη όσο μεγαλώνουμε. Παράλληλα, ο ύπνος στους ηλικιωμένους ανθρώπους γίνεται πιο δύσκολος, οπότε είναι κομβικής σημασίας να δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ποιοτικό ύπνο που αναζωογονεί.

ta-kalutera-strwmata-gia-ilikiwmenous

Σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο το στρώμα στο κρεβάτι, αφού είναι αυτό που θα προσφέρει χαλάρωση και ανακούφιση στο καταπονημένο σώμα. Το κατάλληλο στρώμα ύπνου για ηλικιωμένους πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά. Από τη μία, να προσφέρει πολύ καλή στήριξη στη μέση και τον αυχένα. Από την άλλη, να είναι εύκαμπτο, επομένως όχι πολύ σκληρό, έτσι ώστε ο ηλικιωμένος να μη νιώθει έντονες πιέσεις στο καταπονημένο μυοσκελετικό του σύστημα.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα στρώματα για ηλικιωμένους και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους που τα καθιστούν ιδανικά για άριστη στήριξη και χαλάρωση.

Υβριδικά στρώματα

Τα υβριδικά στρώματα έχουν το πλεονέκτημα ότι συνδυάζουν τη στήριξη των στρωμάτων με ελατήρια με τη χαλάρωση που προσφέρουν τα αφρώδη υλικά, το latex και το memory foam. Τα παρακάτω υβριδικά στρώματα που προτείνουμε διαθέτουν ενσωματωμένο ανώστρωμα, το οποίο παρέχει άριστη προσαρμογή στις ανάγκες του σώματος, καθιστά το στρώμα πιο ανθεκτικό και βελτιώνει σημαντικά την υγιεινή του κρεβατιού.

  • Υβριδικό στρώμα με ενσωματωμένο ανώστρωμα Brilliant Hybrid 35cm με ανεξάρτητα ελατήρια και memory foam: Ο συνδυασμός ανεξάρτητων ελατηρίων με το καινοτόμο υλικό memory foam έχει ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τη μία, τα ελατήρια δίνουν την απαιτούμενη στήριξη και από την άλλη ο αφρός μνήμης «θυμάται» το σώμα και προσαρμόζεται αμέσως στις καμπύλες του, χωρίς πίεση σε κανένα σημείο. 
  • Υβριδικό στρώμα με ενσωματωμένο ανώστρωμα Platinum Hybrid 33cm με ανεξάρτητα ελατήρια και latex clima: Και εδώ, τα ανεξάρτητα ελατήρια με την άψογη ανατομική τους στήριξη μαζί με το οικολογικό υλικό latex που φημίζεται για την προσαρμογή στη μέση και τις αρθρώσεις είναι ιδανικά για το απόλυτο αίσθημα αναζωογόνησης και χαλάρωσης του μυοσκελετικού συστήματος.
  • Στρώματα latex

    Το latex είναι ένα εξαιρετικό υλικό που αναπνέει, είναι υποαλλεργικό και δροσερό και δίνει μια αίσθηση γαλήνης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παράλληλα, έχει στιβαρή δομή, ώστε το σώμα να μη βυθίζεται. Εφόσον τα στρώματα αυτά δεν έχουν ελατήρια, μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη σε ελαφρείς έως μεσαίους σωματότυπους.

  • Ανατομικό στρώμα Coco Latex 7 Zone 25cm χωρίς ελατήρια με latex core και κοκοφοίνικα: Το latex με τον κοκοφοίνικα παρέχουν αρκετή σταθερότητα και κυρίως χαλαρώνουν το σώμα, χωρίς να ασκούν πίεση σε κανένα σημείο.
  • Ανατομικό στρώμα Latex 7 Zone 20cm χωρίς ελατήρια με latex core: Με φυσικό, υποαλλεργικό 100% latex, το στρώμα αυτό διατηρεί τη σωστή ανατομική στάση του σώματος και είναι όσο μαλακό πρέπει για την αποφυγή των πόνων στις αρθρώσεις.
  • Στρώματα memory foam

    strwmata-gia-ilikiwmenous-memory-foam

    Το memory foam, ο λεγόμενος αφρός μνήμης, είναι από τα πιο σύγχρονα υλικά, καθώς προσαρμόζεται προοδευτικά στο σώμα και το θυμάται, κάθε φορά που ξαπλώνουμε. Έτσι, προσφέρει μια αξεπέραστη αίσθηση χαλάρωσης σε κάθε σημείο του σώματος.

  • Ανατομικό στρώμα Comfort Memory Foam Plush 30cm χωρίς ελατήρια με memory foam και αφρώδη υλικά: Τα ενισχυμένα αφρώδη υλικά μαζί με το memory foam πετυχαίνουν το ιδανικό: Να υποστηρίζουν άριστα τη μέση και τον αυχένα ακόμα και σε βαρείς σωματότυπους, χωρίς όμως να ασκούν πίεση σε κανένα σημείο.
  • Ανατομικά στρώμα Purple Memory Foam 22cm χωρίς ελατήρια με memory foam και αφρώδη υλικά: Η αφράτη αίσθηση αυτού το στρώματος είναι εξαιρετική για ελαφρείς και μεσαίους σωματότυπους, όπου η στήριξη των αρθρώσεων μπορεί να επιτευχθεί και με χαμηλής σκληρότητας στρώμα.

  • Στη Deltastrom θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε στρώματα για ηλικιωμένους με τις υψηλότερες προδιαγραφές για τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης και την απαραίτητη ευκαμψία που χρειάζεστε για χαλαρωτικό και ποιοτικό ύπνο.