Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού στρώματος;

Περνάμε σε αυτό τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα. Και δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα. Το καλό στρώμα σημαίνει ποιοτικός ύπνος, κάτι που επηρεάζει συνολικά την ποιότητα ζωής μας.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά, χωρίς να ξυπνάνε μέσα στο βράδυ, με ήρεμο και βαθύ ύπνο, έχουν καλύτερη διάθεση και υψηλότερες γνωστικές ικανότητες. Αντίστροφα, ο κακός ύπνος έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον άνθρωπο, με αυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης, ευερεθιστότητα, προβλήματα μνήμης, μειωμένη αποδοτικότητα στην εργασία κλπ.

Τι κάνει, όμως, ένα στρώμα καλό; Ποιες είναι οι ιδιότητές του που το καθιστούν ποιοτικό και εγγυώνται κατ’ επέκταση και ποιοτικό ύπνο;

Μπορεί να υπάρχουν πολλά είδη στρωμάτων και μεγάλες διαφοροποιήσεις ως προς τα υλικά τους, το επίπεδο σκληρότητας και την υποστήριξη που παρέχουν στην σπονδυλική στήλη. Όμως, όλα τα καλά στρώματα έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Ας τα δούμε παρακάτω.

Υψηλή πυκνότητα

Η πυκνότητα του στρώματος σχετίζεται με τη συνεκτικότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Ένα στρώμα με υψηλή πυκνότητα (πάνω από 50 kg/m3) είναι πιο άνετο από ένα με χαμηλότερη πυκνότητα, καθώς παρέχει καλύτερη υποστήριξη στην πλάτη.

Εκτός από την άνεση, η υψηλή πυκνότητα σχετίζεται και με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του στρώματος. Και συνεπώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Άνεση

ανεση στρωματος υπνου

Η άνεση είναι ένα στοιχείο με πολλές συνιστώσες. Αφορά την άνεση, όταν κινείστε κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και την άνεση όσον αφορά στην υποστήριξη της πλάτης. Επιπλέον, η άνεση, ειδικά στην Ελλάδα, σχετίζεται και με τη δροσιά του στρώματος.

Έτσι, ένα καλό στρώμα στηρίζει ικανοποιητικά την πλάτη, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες κάθε ατόμου, το σωματικό του βάρος και τον τρόπο που κοιμάται. Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη στήριξη, το σώμα δεν βουλιάζει, οπότε οποιαδήποτε κίνηση γίνεται εύκολα και χωρίς απαραίτητα να σας ξυπνάει μέσα στο βράδυ. Τέλος, τα καλά στρώματα είναι δροσερά, αναπνέουν και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει, ώστε να κοιμάστε άνετα ακόμα και τις πιο ζεστές νύχτες.

Ποιότητα υλικών

Αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται με την χρήση υλικών, τα οποία είναι υποαλλεργικά και έχουν αντιβακτηριδιακή προστασία. Η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η οποία πιστοποιείται με βάση διεθνή πρότυπα, είναι επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό των καλών στρωμάτων.

Τα ποιοτικά υλικά σχετίζονται με την άνεση στον ύπνο, αφού δεν προκαλούν αλλεργίες, δεν είναι φιλικά προς τα ακάρεα και αφήνουν το σώμα να αναπνέει. Επιπλέον, έχουν ως αποτέλεσμα την ανθεκτικότητα και τη μακρά διάρκεια ζωής του στρώματος.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

φιλικοτητα προς τον χρηστη

Μια ακόμα ιδιότητα που έχει πολλές σημασίες είναι η φιλικότητα προς το χρήστη. Ένα καλό στρώμα είναι μεν πυκνό, αλλά είναι και ελαφρύ, ώστε να είναι εύκολο να το γυρίσετε όταν είναι απαραίτητο. Επίσης, απομονώνει την κίνηση, ώστε να κοιμούνται δύο άνθρωποι χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλο, ενώ καθαρίζεται και εύκολα.

 

Όλα τα στρώματα της Delta Strom κατασκευάζονται με τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας, διαθέτοντας στον μέγιστο βαθμό τις παραπάνω ιδιότητες. Το παραπάνω άρθρο βασίζεται κυρίως στα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια και στα στρώματα χωρίς ελατήρια.

Δείτε όλα μας τα στρώματα με λεπτομερή αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.