Τι είναι το ανώστρωμα και γιατί είναι τόσο χρήσιμο;

Το ανώστρωμα ύπνου είναι ένα λεπτό στρώμα περίπου 6 εκατοστά σε πάχος ή και παραπάνω, το οποίο τοποθετείται πάνω στο κυρίως στρώμα. Τα οφέλη του ανωστρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού η βασική του λειτουργία είναι να αναβαθμίζει τη συμπεριφορά του στρώματος και να προσφέρει άνεση και απαλή αίσθηση για έναν ξεκούραστο ύπνο. Αν αναλογιστεί κανείς αυτά τα πλεονεκτήματα, είναι αξιοπερίεργο το πώς το ανώστρωμα δεν είναι τόσο γνωστό και γιατί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το πόσο πολύ μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους και κατ’ επέκταση την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς προσφέρει το ανώστρωμα και γιατί είναι τόσο απαραίτητο, για να επωφεληθείτε κι εσείς από την εξελιγμένη τεχνολογία του.

ανωστρωμα υπνου

Τι οφέλη έχει το ανώστρωμα;

  • Παρατείνει τη ζωή του στρώματος: Τα στρώματα φθείρονται με τον καιρό και τη χρήση και μετά από μερικά χρόνια χρειάζονται αντικατάσταση, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο σώμα μας την καλύτερη στήριξη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, με τη χρήση ανωστρώματος, μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του στρώματος και να το κάνουμε να λειτουργεί σαν καινούριο, ακόμα και αν είναι αρκετά παλιό. Το ανώστρωμα προστατεύει το στρώμα από τη φθορά και απορροφάει πολλούς από τους κραδασμούς και τις πιέσεις που ασκούνται πάνω στο στρώμα, όσο κοιμόμαστε. Με το σωστό ανώστρωμα, η διάρκεια ζωής του στρώματος μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί.
  • Βελτιώνει την αίσθηση του στρώματος: Το ανώστρωμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιεί τις πιέσεις που δέχεται το σώμα από τα λιγότερο εύκαμπτα στρώματα και να αγκαλιάζει ομαλά τις καμπύλες κάθε σωματότυπου, δίνοντάς μας άνεση και χαλάρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν νιώθετε ότι το στρώμα είναι πολύ σκληρό για εσάς και ότι δεν προσαρμόζεται όπως θα θέλατε στο σώμα σας, τότε δεν χρειάζεται να το αλλάξετε, ειδικά αν είναι καινούριο. Μπορείτε να το βελτιώσετε με ένα ανώστρωμα που θα δημιουργήσει την αίσθηση ακριβώς που θέλετε από το στρώμα σας και τελικά θα συμβάλλει σε πολύ καλύτερη ποιότητα ύπνου.

ανωστρωμα υπνου

 

Ποιες είναι οι κατηγορίες σε ανωστρώματα ύπνου;

  • Ανωστρώματα latex: Τα ανωστρώματα με latex είναι μαλακά και ανατομικά, οπότε προσαρμόζονται πλήρως στις καμπύλες του σώματος χωρίς να ασκούν πίεση. Προσφέρουν άριστη κατανομή του φορτίου, ιδανική για άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος, ενώ η αίσθηση που δίνουν είναι ιδιαίτερα φυσική και άνετη.
  • Ανωστρώματα αφρού: Τα ανωστρώματα με αφρώδη υλικά είναι επίσης ανατομικά και αγκαλιάζουν αρμονικά το σώμα με ομοιόμορφη άσκηση πίεσης. Είναι μέτριας σκληρότητας, οπότε ενδείκνυνται για ανθρώπους χωρίς ορθοπεδικά προβλήματα. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ανωστρωμάτων με αφρώδη αντιαλλεργικά υλικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν έχετε αλλεργία στα ακάρεα.
  • Ανωστρώματα memory foam: Τα ανωστρώματα memory foam αποτελούν υποκατηγορία των ανωστρωμάτων αφρού, όμως διαθέτουν πολύ εξελιγμένη τεχνολογία, αφού είναι φτιαγμένα με υλικό που ανακάλυψε η NASA για πρώτη φορά και το χρησιμοποίησε προς όφελος των αστροναυτών στις αποστολές τους. Το υλικό αυτό ονομάζεται viscoelastic και χαρακτηρίζεται από την υψηλή ελαστικότητά του και την άριστη προσαρμογή του στο σχήμα του σώματος. Έτσι, το ανώστρωμα θυμάται, όπως αποδεικνύει και το όνομα του υλικού, το σώμα του κάθε ανθρώπου και προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του.

 

Αν, λοιπόν, ξυπνάτε το πρωί και πονάει η πλάτη ή ο αυχένας σας, αν το στρώμα σας δεν σας ικανοποιεί ή αν εμφανίσατε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, τη λύση μπορούν να σας προσφέρουν τα ανωστρώματα της Delta Strom. Δείτε εδώ όλες τις κατηγορίες και επιλέξτε αυτό που είναι φτιαγμένο για εσάς.