Ποιο είναι το ιδανικό στρώμα για υπέρβαρους; Συμβουλές για ποιοτικό και ασφαλή ύπνo

Ψάχνεται το ιδανικό στρώμα για υπέρβαρους; Η Deltastrom σας βοηθά να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς, μέσα από τις χρήσιμες συμβουλές της για ποιοτικό και ασφαλή ύπνο.

Ψάχνεται το ιδανικό στρώμα για υπέρβαρους; Η Deltastrom σας βοηθά να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς, μέσα από τις χρήσιμες συμβουλές της για ποιοτικό και ασφαλή ύπνο.

Oρισμένες κατηγορίες ανθρώπων αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά το στρώμα τους και δυσκολεύονται να βολευτούν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι άνθρωποι με υψηλό σωματικό βάρος που σπάνια καταφέρνουν να παίρνουν από το στρώμα τους την άνεση που επιζητούν.

Ευτυχώς, λύσεις υπάρχουν και με τις κατάλληλες επιλογές μπορείτε να βρείτε το στρώμα που θα σας προσφέρει την στήριξη που χρειάζεστε. Ας δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω ποιο είναι το ιδανικό στρώμα για υπέρβαρους και πώς θα ξεπεράσετε τα προβλήματα που είχατε έως τώρα στον ύπνο σας.

 

Τα συχνότερα προβλήματα

Οι άνθρωποι με υψηλό σωματικό βάρος, είτε είναι υπέρβαροι είτε πολύ ψηλοί και σωματώδεις, έχουν τα εξής προβλήματα με το στρώμα τους:

  • Χαλάει πολύ γρήγορα.
  • Κάνει λακκούβες στη μέση.
  • Δεν τους προσφέρει επαρκή στήριξη στη σπονδυλική στήλη.
  • Ζεσταίνεται υπερβολικά.

Τα παραπάνω προβλήματα συμβαίνουν επειδή ένα κοινό στρώμα μπορεί να υποστηρίξει περίπου 100 κιλά σε κάθε πλευρά. Ωστόσο, υπάρχουν στρώματα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για υπέρβαρους με συγκεκριμένα ευεργετικά χαρακτηριστικά.

 

Πώς πρέπει να είναι το στρώμα για υπέρβαρους;

στρώμα για υπέρβαρους

Το ιδανικό στρώμα για υπέρβαρους πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Να έχει υψηλή πυκνότητα για να αποτρέπει τον σχηματισμό λακκούβας.
  • Να είναι υψηλής σκληρότητας για να παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη.
  • Πέρα από την σκληρότητα, παίζει ρόλο και το υλικό, οπότε τα κατάλληλα στρώματα είναι με ελατήρια ή υβριδικά. Τα υβριδικά στρώματα έχουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρουν σταθερότητα ταυτόχρονα με υψηλή προσαρμογή στις ανάγκες του σώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι κατάλληλα και τα στρώματα αφρού ή latex, εφόσον είναι υψηλής πυκνότητας και πάχους, για να προσφέρουν την επιθυμητή σκληρότητα και στήριξη.
  • Να είναι φτιαγμένο από υλικά που αναπνέουν, όπως cool latex και ίνες Tencel, για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και την αποφυγή της συγκέντρωσης ζέστης.

Τα καλύτερα στρώματα για υπέρβαρους

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά σας προτείνουμε τα ακόλουθα στρώματα που είναι κατάλληλα για ανθρώπους με υψηλό σωματικό βάρος:

  • Υβριδικό στρώμα με ενσωματωμένο ανώστρωμα Brilliant Hybrid 35cm με ανεξάρτητα ελατήρια και memory foam: Τα ανεξάρτητα ελατήρια παρέχουν την απαραίτητη στήριξη, ενώ το καινοτόμο υλικό memory foam «θυμάται» το σχήμα του σώματος και προσφέρει άνεση και χαλάρωση. Το ενσωματωμένο ανώστρωμα είναι υπεύθυνο για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη και ανθεκτικότητα.

  • Υβριδικό στρώμα με ενσωματωμένο ανώστρωμα Platinum Hybrid 33cm με ανεξάρτητα ελατήρια και latex clima: Τα ανεξάρτητα ελατήρια παρέχουν στήριξη χωρίς να επιβαρύνουν την σπονδυλική στήλη, ενώ το υλικό latex clima είναι εξαιρετικό για το καλοκαίρι, αφού επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και να μην συγκεντρώνεται στο στρώμα η ζέστη. Το ενσωματωμένο ανώστρωμα παρέχει το υψηλότερο επίπεδο στήριξης και τη μέγιστη αντοχή.

  • Ανατομικό στρώμα Class 30cm με ανεξάρτητα ελατήρια και latex clima: Τα ανεξάρτητα ελατήρια και τα ενισχυμένα αφρώδη υλικά είναι απαραίτητα για τη σωστή στήριξη της μέσης, ενώ το latex clima δίνει την απόλυτη αίσθηση δροσιάς το καλοκαίρι.

  • Ανατομικό στρώμα Luxury 34cm με ανεξάρτητα ελατήρια και memory foam: Τα ανεξάρτητα ελατήρια παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στο σώμα, ενώ το memory foam αγκαλιάζει τις καμπύλες του σώματος αρμονικά και προσφέρει άνεση και χαλάρωση.

  • Ορθοπεδικό στρώμα Gold 29cm με συνδεδεμένα ελατήρια και αφρώδες υλικό: Τα συνδεδεμένα ελατήρια του ορθοπεδικού στρώματος παρέχουν το μέγιστο βαθμό σταθερότητας. Αν και το συγκεκριμένο στρώμα κατατάσσεται στα σκληρά, επειδή έχει ενισχυμένο αφρώδες ανατομικό υλικό καταφέρνει να συνδυάσει τη στήριξη με την ελαστικότητα.

  • Ορθοπεδικό στρώμα Maximum 29cm με συνδεδεμένα ελατήρια και αφρώδες υλικό: Και σε αυτό το σκληρό στρώμα συναντάμε τη μέγιστη στήριξη χάρη στον συνδυασμό συνδεδεμένων ελατηρίων Bonell και αφρώδους ενίσχυσης. Επιπλέον, βασικό χαρακτηριστικό του στρώματος είναι η επένδυση με thermofix cotton σε όλες τις επιφάνειες, έτσι ώστε το στρώμα να είναι δροσερό και να αφήνει το σώμα να αναπνεύσει ακόμα και στην πιο έντονη ζέστη.

  • Ορθοπεδικό στρώμα αφρού Foam Firm 20cm χωρίς ελατήρια με αφρώδες υλικά: Το ορθοπεδικό στρώμα αφρού είναι ένα καινοτόμο παράδειγμα του πώς μπορεί ένα στρώμα χωρίς ελατήρια να αποκτήσει τη μέγιστη σκληρότητα που απαιτείται για τους βαρείς σωματότυπους. Χάρη στην υψηλή πυκνότητα και σταθερότητα του αφρώδους υλικού δημιουργείται ένα ορθοπεδικό στρώμα που συγχρόνως παρέχει την αξεπέραστη άνεση των στρωμάτων αφρού.

  • Ορθοπεδικό στρώμα αφρού Foam 2 Layers Firm 20cm χωρίς ελατήρια με αφρώδη υλικά: Στην ίδια λογική, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη συγκράτηση το ορθοπεδικό αυτό στρώμα έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δύο στρωμάτων αφρωδών υλικών. Έτσι, είναι κατάλληλο για βαρύ σωματότυπο με υψηλό βαθμό σκληρότητας, χωρίς όμως καμία έλλειψη στην άνεση και την αίσθηση χαλαρότητας.

  • Ορθοπεδικό στρώμα Coco Latex Max 21cm χωρίς ελατήρια με cocolatex core και latex clima: Το ορθοπεδικό στρώμα Coco Latex είναι ένα άριστο παράδειγμα για το πώς ένα στρώμα με latex μπορεί να επιτύχει τον επιθυμητό βαθμό στήριξης για βαρύ σωματότυπο. Ο συνδυασμός του με κοκοφοίνικα παρέχει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης.

  • Όλα τα στρώματα της Deltastrom φτιάχνονται από υλικά άριστης ποιότητας, με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την αναγκαία στήριξη του σώματος και τη χαλάρωσή του κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δείτε όλα τα στρώματα και τις εκπτώσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο.