Πώς να μεταφέρετε ένα στρώμα ύπνου χωρίς να το καταστρέψετε

Η μεταφορά του στρώματος σε μια μετακόμιση είναι μια δύσκολη διαδικασία για δύο λόγους. Ο προφανής λόγος έχει να κάνει με το μέγεθος και τον όγκο του στρώματος που καθιστούν πολύ κοπιώδη τη μεταφορά του. Όμως, υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα. Αν η μεταφορά του στρώματος δε γίνει σωστά, μπορεί να το καταστρέψει, ακόμα και αν είναι ολοκαίνουριο.

Πώς, λοιπόν, πρέπει να γίνει η μεταφορά, ώστε το αγαπημένο σας στρώμα ύπνου να μη χαλάσει και εσείς να μην πάθετε κάποιο σοβαρό τραυματισμό στην προσπάθεια να το σηκώσετε;

Εξοπλισμός που απαιτείται για τη μετακίνηση ενός στρώματος

εξοπλισμος για την μεταφορα στρωματος

Για την ασφαλή μετακίνηση του στρώματος, θα χρειαστείτε βασικό εξοπλισμό μεταφορών, τον οποίο μπορεί να σας τον προμηθεύσει και η εταιρεία μεταφορών. Αυτός αποτελείται από:

  • Σακούλα στρώματος: Η σακούλα θα προστατεύει το στρώμα από ζημιές, σκόνη και βρωμιά, μέχρι το στρώμα να φτάσει στον προορισμό του.
  • Ταινία: Η σακούλα θα πρέπει να σφραγιστεί με ταινία, για να κλείσει αεροστεγώς και να αποτρέψει την είσοδο υγρασίας που είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για όλα τα στρώματα ύπνου.
  • Καρότσι μεταφοράς: Θα κάνει πολύ ευκολότερη τη διαδικασία μεταφοράς του στρώματος από το υπνοδωμάτιο στο όχημα μεταφοράς και στο νέο σας σπίτι. Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα καρότσι μεταφοράς από εταιρεία μεταφορών.
  • Ιμάντας: Ο ιμάντας θα σταθεροποιήσει το στρώμα πάνω στο καρότσι μεταφοράς αλλά και το φορτηγό.

Πώς να μετακινήσετε το στρώμα σας σε 6 εύκολα βήματα

πως να μετακινησετε τα στρωματα υπνου

Η μετακίνηση ενός στρώματος μπορεί να γίνει μια ομαλή και εύκολη διαδικασία, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

  1. Βάλτε το στρώμα στη σακούλα. Τοποθετήστε το στρώμα όρθιο, στηριζόμενο στον τοίχο και περάστε του τη σακούλα από πάνω. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι να κλείσετε με ταινία τυχόν σκισίματα στη σακούλα, ώστε να μην εισχωρήσει σκόνη και υγρασία.
  2. Προσέξτε τη διαδρομή. Όλες οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές και να έχουν απομακρυνθεί τα εμπόδια. Έτσι, θα μπορέσετε να κυλίσετε το καρότσι μεταφοράς με το στρώμα εύκολα και με ασφάλεια.
  3. Προετοιμάστε το όχημα μεταφοράς. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες του οχήματος είναι ανοιχτές και το εσωτερικό καθαρό. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε ή να σπρώξετε τα καθίσματα, ολοκληρώστε αυτήν τη διαδικασία πριν μετακινήσετε το στρώμα στο όχημα.
  4. Σηκώστε το στρώμα. Με ένα άτομο σε κάθε πλευρά του στρώματος, πιάστε τις κάτω γωνίες του και ανασηκώστε το μαζί. Αποφύγετε την ανύψωση με την πλάτη σας, για να μην επιβαρύνετε τη μέση. Αντί αυτού, πρέπει να το σηκώσετε λυγίζοντας τα γόνατά σας.
  5. Ασφαλίστε το στρώμα. Το στρώμα πρέπει να είναι καλά στερεωμένο, όπου και αν μπει στο όχημα. Ιδανικά, πρέπει να μπει στο εσωτερικό κάποιο φορτηγού και όχι στο πάνω μέρος στη σχάρα αποσκευών του αυτοκινήτου, καθώς εκεί είναι ευάλωτο. Στερεώστε το σε κάποιο σταθερό σημείο χρησιμοποιώντας ιμάντες. Το στρώμα πρέπει να τοποθετείται σε οριζόντια θέση, χωρίς να έχει βάρος με άλλα πράγματα πάνω του.
  6. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ακολουθήστε τα ίδια βήματα, για να μεταφέρετε το στρώμα μέσα στο σπίτι στο υπνοδωμάτιο.

Μπορεί η αναδίπλωση ή η κάμψη ενός στρώματος να το καταστρέψουν;

 

Η αναδίπλωση ή η κάμψη ενός στρώματος με ελατήρια καταστρέφει τη δομή του. Από την άλλη, τα αφρώδη ανατομικά στρώματα με βάση την πολυουρεθάνη, τα στρώματα με memory foam και latex έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και ευλυγισία, οπότε δεν κινδυνεύουν τόσο να υποστούν ζημιά κατά τη μεταφορά.