Στρώματα latex: Ποια είναι τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματά τους

Τα στρώματα latex αποτελούν υποκατηγορία των ανατομικών στρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι είναι στρώματα μέτριας σκληρότητας, τα οποία έχουν το χαρακτηριστικό ότι αγκαλιάζουν το σώμα και ασκούν ομοιόμορφα την πίεση σε όλα τα σημεία του. Αν βρίσκεστε στη διαδικασία αγοράς στρώματος, είναι λογικό να αναρωτιέστε ποιος τύπος στρώματος ταιριάζει στις ανάγκες σας. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου. Τα στρώματα με latex έχουν πολύ συγκεκριμένα και σημαντικά πλεονεκτήματα, ενώ το μόνο τους βασικό μειονέκτημα είναι το βάρος τους.

Αν, λοιπόν, οι παρακάτω ιδιότητες σας φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες, τότε είναι πολύ πιθανό το στρώμα που είναι φτιαγμένο για εσάς να είναι από latex.

Άνεση υψηλού επιπέδου

Το ποσοστό όσων έχουν αγοράσει στρώμα latex και έχουν δηλώσει ότι μειώθηκαν οι πόνοι στην πλάτη τους είναι από τα μεγαλύτερα σε όλους τους τύπους στρωμάτων. Ο τύπος αυτός στρώματος καταφέρνει από τη μία να προσαρμόζεται στις καμπύλες του σώματος και από την άλλη να στηρίζει ικανοποιητικά τη σπονδυλική στήλη, ώστε να ανακουφίζει αλλά και να προλαμβάνει τους πόνους στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα.

στρωματα υπνου υψηλου επιπεδου

Φιλικό προς το περιβάλλον

Το latex είναι φυσικό προϊόν, το οποίο εξάγεται από το δέντρο καουτσούκ. Κατά την επεξεργασία του, δεν προστίθενται χημικά ούτε άλλες ουσίες που μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον. Επίσης, ως υλικό είναι βιοδιασπώμενο, οπότε είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μετά τον κύκλο χρήσης του.

 

Εξατομικευμένα χαρακτηριστικά

Ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα των στρωμάτων με latex είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης. Έτσι, είναι δυνατόν να επιλεγούν διαφορετικά επίπεδα σκληρότητας σε κάθε πλευρά του στρώματος ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Απομόνωση κίνησης

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια είναι ότι η κίνηση μεταδίδεται από τη μία πλευρά του στρώματος στην άλλη, με αποτέλεσμα η ποιότητα ύπνου του ενός ή και των δύο να μειώνεται. Το latex, όμως, σαν υλικό καταφέρνει να απομονώσει την κίνηση σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάτι που προσφέρει άνετο και ήρεμο ύπνο.στρωματα υπνου με αντοχη στον χρονο

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Τα στρώματα από latex θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά σε σχέση με άλλους τύπους ανατομικών στρωμάτων. Τα περισσότερα στρώματα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8-10 χρόνια, ενώ το στρώμα από latex διατηρεί την υψηλή του ποιότητα για 12-15 χρόνια.

 

Ασφαλές και υγιεινό

Επειδή το latex ως υλικό είναι ανθεκτικό, δεν φθείρεται με την καθημερινή χρήση, κάτι που οδηγεί και στην καλύτερη υγιεινή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επειδή απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία, δε μυρίζει και συγκεντρώνει λιγότερα ακάρεα σε σχέση με άλλους τύπους στρωμάτων. Αυτός είναι, άλλωστε, και ένας από τους λόγους που έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η ασφάλειά του έγκειται, επίσης, στο γεγονός ότι είναι το κατεξοχήν υποαλλεργικό υλικό, κατάλληλο για όσους πάσχουν από διαφόρων ειδών αλλεργίες, κάτι που προκύπτει και από τη συγκέντρωση πολύ μικρότερου αριθμού ακάρεων.

 στρωματα υπνου φιλικα στο περιβαλλον

Δείτε όλα τα στρώματα με latex σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις εδώ.