Τα στρώματα ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας; Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε!

Ο ύπνος συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καθημερινότητα μας. Χωρίς επαρκή ύπνο, το σώμα δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά. Μια από τις πιο απλές λύσεις για ποιοτικό ύπνο είναι η επιλογή ενός άνετου στρώματος. Σε περίπτωση που το στρώμα δεν προσφέρει την άνεση και την στήριξη που έχετε ανάγκη, ίσως ήρθε η ώρα για την αντικατάσταση του.

 

Πώς όμως τα στρώματα ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας; Ας δούμε λοιπόν παρακάτω.

Υπνηλία

Είναι γνωστό πως η κακή ποιότητα ύπνου μας αφήνει εξαντλημένους και νυσταγμένους. Μάλιστα, ένα στρώμα που δεν ξεκουράζει επαρκώς μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας μέσα στη μέρα. Αν και είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νυσταγμένοι το απόγευμα, τα υψηλά επίπεδα νύστας πολλές φορές υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ύπνο.

Πόνοι στη μέση

Αν και οι λόγοι που μπορεί να έχετε πόνους στη μέση είναι αρκετοί, από κάποιον τραυματισμό, μέχρι και την κακή στάση σώματος, ένα στρώμα χαμηλής ποιότητας μπορεί να σας ωθήσει να μην κοιμάστε στη σωστή στάση, με αποτέλεσμα να γυρίζετε διαρκώς στον ύπνο σας και να ασκείτε πίεση στη μέση σας. Ένα στρώμα με την κατάλληλη στήριξη θα σας επιτρέψει να ξαπλώνετε σε αυτό αναπαυτικά, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης πόνων και τραυματισμών.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι αρρωσταίνετε πιο εύκολα όταν δεν κοιμάστε επαρκώς; Ο μη επαρκής ύπνος μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την πιο τακτική εμφάνιση κρυολογημάτων, ή άλλων παθήσεων. Θωρακίστε τον οργανισμό σας βελτιώνοντας και τις συνήθειες του ύπνου σας.

 

Εμφάνιση αλλεργιών

Δεν είναι μόνο τα ακάρεα που μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση των αλλεργιών. Η υγρασία από τον ιδρώτα, η γύρη, η σκόνη, συσσωρεύονται στο στρώμα με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και ερεθισμένα μάτια. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η συσσώρευση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες της αλλεργικής αντίδρασης.

Στρώμα και ποιότητα ύπνο

Παρατηρούμε λοιπόν πως το στρώμα συνδέεται με την καλή ποιότητα του ύπνου και την υγεία. Πώς μπορείτε όμως να φροντίσετε το στρώμα σας και να ενισχύσετε την ποιότητα του ύπνου σας;

 

  • Γύρισμα στρώματος: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίστε να γυρίζετε ή να περιστρέφεται το στρώμα σας. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζετε την καλύτερη συντήρηση του, ενώ αποφεύγετε τη δημιουργία βαθουλωμάτων.
  • Τακτικός καθαρισμός στρώματος: Το καθάρισμα του στρώματος ανά λίγους μήνες περίπου θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τον ιδρώτα, τα ακάρεα και τη σκόνη που συσσωρεύονται στο στρώμα και προκαλούν αλλεργίες.
  • Επιλογή ενός ανωστρώματος: Σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι με την αίσθηση που έχει το στρώμα σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανώστρωμα ύπνου. Το ανώστρωμα σας βοηθά να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση του στρώματος, ενώ την ίδια στιγμή παρατείνεται η διάρκεια ζωής του.
  • Αγορά νέου στρώματος: Η αγορά ενός νέου ποιοτικού στρώματος, με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας θα συμβάλλει στον ξεκούραστο ύπνο, που θα ενισχύσει και την καλή σας υγεία.

 

Ανακαλύψτε στην Delta Strom μια μεγάλη συλλογή σε χειροποίητα στρώματα ύπνου, τα οποία θα σας χαρίσουν τον ύπνο που θα ενισχύσει την καλή σας υγεία!