Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση; Οδηγός αγοράς

Την εποχή της καθιστικής ζωής, όπου δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δεν εμφανίζει συχνά πυκνά προβλήματα με τη στάση του σώματός του και πόνους στην πλάτη και τη μέση, είναι λογικό να αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε αυτό. Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τη σπονδυλική μας στήλη και τη μέση, ώστε να μειωθούν οι πόνοι και να απολαύσουμε μια πιο ενεργητική ζωή;

Σίγουρα, η καλή στάση του σώματος, όταν καθόμαστε, καθώς και η τακτική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Όμως, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η σωστή στάση του σώματος όταν κοιμόμαστε. Με λίγα λόγια, να έχουμε το σωστό στρώμα για τη μέση και τη σπονδυλική στήλη.

Ας δούμε παρακάτω τι στρώμα πρέπει να διαλέξετε για τη μέση σας, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει αυτό και ποιους άλλους παράγοντες, πέρα από την προστασία της μέσης, καλό είναι να λάβετε υπόψη.

Αν δεν έχετε πόνο στη μέση

πονος στη μεση

Αν δεν έχετε ήδη εμφανίσει οσφυαλγία, αλλά θέλετε να την προλάβετε, τότε είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα στρώμα που ταιριάζει στον σωματότυπό σας. Ένα κακό ή παλιό στρώμα, το οποίο δεν προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στην σπονδυλική στήλη, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την ανάπτυξη οσφυαλγίας, μαζί με τους τραυματισμούς, την οστεοπόρωση και την αρθρίτιδα.

Αν, λοιπόν, δεν έχετε εκδηλώσει κάποιο πρόβλημα, τότε μπορείτε να επιλέξετε όποιο ανατομικό στρώμα θέλετε, ανάλογα φυσικά με το σωματικό σας βάρος και τον τρόπο με τον οποίο συνήθως κοιμάστε. Οι άνθρωποι με χαμηλό σωματικό βάρος, αλλά και όσοι κοιμούνται κυρίως σε εμβρυϊκή στάση, προσανατολίζονται σε ένα πιο μαλακό στρώμα, το οποίο αγκαλιάζει τις καμπύλες του σώματος και αφήνει την σπονδυλική στήλη να αποκτήσει το ιδανικό σχήμα S κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αντίθετα, άνθρωποι με υψηλό σωματικό βάρος και όσοι κοιμούνται μπρούμυτα ή ανάσκελα θα πρέπει να κινηθούν σε πιο σκληρές επιλογές, έτσι ώστε να μη βουλιάζει η μέση ή η κοιλιά και η σπονδυλική στήλη να παραμένει ευθυγραμμισμένη.

Αν πάσχετε από οσφυαλγία

οσφυαλγία

Αν ήδη υποφέρετε από πόνους στη μέση, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκτήσετε ένα ποιοτικό στρώμα, το οποίο θα στηρίζει επαρκώς τη μέση. Ο γενικός κανόνας λέει ότι αυτό το στρώμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Ένα ανατομικό στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς είναι ανατομικό, αλλά ταυτόχρονα παρέχει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης της σπονδυλικής στήλης.

Ωστόσο, και εδώ σας προτείνουμε να λάβετε και άλλους παράγοντες υπόψη. Αν το σωματικό σας βάρος είναι πολύ χαμηλό, τότε ένα στρώμα memory foam ή latex υψηλής πυκνότητας είναι όσο σκληρό χρειάζεται, για να στηρίζει τη μέση, χωρίς συγχρόνως να ασκεί έντονη πίεση στους γοφούς και τα γόνατα. Από την άλλη, αν έχετε αρκετά υψηλό σωματικό βάρος ή αν το πρόβλημα στη μέση είναι μεγάλο, ενδεχομένως να χρειάζεστε ένα ορθοπεδικό στρώμα με εξαρτημένα ελατήρια που θα διασφαλίζει ότι η μέση δεν θα βουλιάζει ούτε στο ελάχιστο.

Σε κάθε περίπτωση και ειδικά αν πάσχετε από σοβαρό πρόβλημα στη μέση, είναι απαραίτητο να συμβουλευθείτε το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας για την κατάλληλη επιλογή.

Δείτε όλα τα στρώματα ύπνου από τη Delta Strom πατώντας εδώ, τα οποία είναι σχεδιασμένα με σύγχρονες προδιαγραφές, για να παρέχουν υποστήριξη στη μέση αλλά και άνεση για έναν χαλαρωτικό και ποιοτικό ύπνο.


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.