Τι στρώμα να πάρω για το μωρό; Οδηγός αγοράς

Το να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για το μωράκι σας σημαίνει ότι θα κοιμάται καλά και συνεπώς θα του προσφέρετε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για τον τόσο πολύτιμο ύπνο του τους πρώτους μήνες της ζωής του.
Όταν, λοιπόν, αγοράζετε στρώμα για μωρό, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα που θα εξασφαλίσουν τη σωστή στήριξη του νεογέννητου και τη διατήρησή του δροσερού και άνετου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά.
Ξύλινο Παιδικό Κρεβάτι

Διαστάσεις και μέγεθος στρώματος

Η επιλογή του σωστού μεγέθους και σχήματος του στρώματος είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να προσαρμόζεται με ακρίβεια στην κούνια χωρίς κενά στο πλάι. Αν η κούνια δεν έχει ενσωματωμένο στρώμα, τότε θα πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις της. Ως προς το πάχος του στρώματος, αυτό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 έως 10 εκατοστά, για να υποστηρίζει επαρκώς το βρέφος όσο κοιμάται.

Χαμογελαστό Μωρό σε Κρεβάτι

Δροσιά και ροή αέρα

Το στρώμα θα πρέπει να επιτρέπει στο σώμα του μωρού να αναπνέει και να παραμένει δροσερό. Η έντονη εφίδρωση και η ζέστη αυξάνουν την πιθανότητα του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Επιπλέον, το υποαλλεργικό κάλυμμα για προστασία στο στρώμα, το οποίο θα πλένετε τακτικά σε υψηλή θερμοκρασία, θα προστατεύσει το μωρό από αλλεργίες και εκδηλώσεις άσθματος, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια.

Υλικό στρώματος

Υπάρχουν διάφορα υλικά, από τα οποία φτιάχνεται ένα βρεφικό στρώμα. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να είναι σταθερό, επίπεδο και σε καλή κατάσταση χωρίς σχισίματα και εξογκώματα. Τα δύο κυριότερα είδη είναι τα στρώματα αφρού και τα στρώματα με ελατήρια.

Στρώματα αφρού: Τα στρώματα αφρού είναι η οικονομικότερη επιλογή και βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι ελαφριά και παρέχουν καλή υποστήριξη. Το μειονέκτημά τους είναι ότι τείνουν να χάνουν το σχήμα τους με την πάροδο του χρόνου, όμως ένα βρεφικό στρώμα δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να σας χρειαστεί για πολύ καιρό.

Στρώματα με ελατήρια: Η πιο κλασική και δημοφιλής επιλογή στους γονείς, τα στρώματα με ελατήρια έχουν επιπλέον και αφρώδη υλικά που προσφέρουν άνεση και χαλάρωση στο μωρό. Παρέχουν υψηλό επίπεδο υποστήριξης, ενώ είναι και πιο ανθεκτικά από τον προηγούμενο τύπο. Έτσι, μπορείτε να κρατήσετε το στρώμα και για επόμενο παιδί, καθώς αντέχουν αρκετά χρόνια.

Κάλυμμα

Όλα τα στρώματα για μωρά πρέπει να έχουν αδιάβροχο κάλυμμα, το οποίο το προστατεύει από διαρροές και λεκέδες. Είναι πολύ σημαντικό να το προσέξετε, ώστε να πλένεται εύκολα στο πλυντήριο. Επίσης, θα πρέπει να είναι φτιαγμένο από υποαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά υλικά που αποτρέπουν τη συγκέντρωση ακάρεων και μικροβίων που μπορεί να βλάψουν το μωράκι σας. Τα φυσικά υλικά είναι τα μόνα που είναι κατάλληλα για στρώματα μωρών, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα και συνεπώς ολόκληρο το στρώμα έχει τη σχετική πιστοποίηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε το κατάλληλο στρώμα για το μωρό σας και να το κατασκευάσουμε από την αρχή για εσάς με βάση τις επιθυμητές διαστάσεις και τις ανάγκες σας.