Το καλύτερο στρώμα για αρθρίτιδα: Συμβουλές για τη σωστή αγορά

Το να βρείτε το τέλειο στρώμα ύπνου είναι σίγουρα μια πρόκληση, ειδικά επειδή δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο. Όλοι κοιμούνται διαφορετικά και ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και προσωπικές προτιμήσεις ως προς το κατάλληλο στρώμα.

Ωστόσο, όταν ζείτε με μια κατάσταση που προκαλεί χρόνιο πόνο, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο στρώμα που πρέπει να προσέξετε. Η εύρεση του κατάλληλου στρώματος μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σωστά. Είτε πάσχετε από οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή άλλη παρόμοια κατάσταση που προκαλεί χρόνιους πόνους στους συνδέσμους, όπως η ινομυαλγία, είναι απαραίτητο να βρείτε ένα στρώμα που σας βοηθά να κοιμηθείτε άνετα.

Πώς αλληλοεπηρεάζονται ο ύπνος και η αρθρίτιδα;

Ο πόνος στις αρθρώσεις, στην πλάτη και στον αυχένα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα, όταν ξαπλώνετε, ή να σας εμποδίζει να βρείτε μια άνετη θέση ύπνου, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε.

Δυστυχώς, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, αφού η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να επιδεινώσει πολλές καταστάσεις και η αρθρίτιδα δεν διαφέρει, κυρίως επειδή μπορεί να μειώσει το όριο του πόνου σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να οδηγήσει σε χειρότερους πόνους λόγω της κούρασης.

Πώς αλληλοεπηρεάζονται ο ύπνος και η αρθρίτιδα

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σωστό στρώμα ύπνου;

Είναι γνωστό ότι η ποιότητα του ύπνου εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από το καλό στρώμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια κατάσταση υγείας που απαιτεί επιπλέον προσοχή και φροντίδα. Έτσι, για κάποιον με αρθρίτιδα, η εύρεση του σωστού στρώματος θα αλλάξει άρδην προς το καλύτερο τον τρόπο που κοιμάται.

Το στρώμα σας πρέπει να συγκρατεί σωστά τη σπονδυλική σας στήλη, για να μειώσει την πίεση στην πλάτη και τις αρθρώσεις σας και να παρέχει καλύτερη υποστήριξη και άνεση, κάτι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευκολότερα. Ο καλύτερος ύπνος θα σας δώσει ενέργεια και καλύτερη διάθεση, έτσι ώστε να αντέξετε τον πόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να βοηθήσετε το σώμα να ανακάμψει.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σωστό στρώμα ύπνου;

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για κάποιον με αρθρίτιδα;

Όπως πάντα όταν κάποιος διαλέγει στρώμα, δεν υπάρχει μία καθολική λύση που ταιριάζει σε όλους. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όπως ύψος, βάρος και στάση σώματος κατά τον ύπνο. Πάντως, ένα καλό στρώμα για αρθρίτιδα πρέπει να έχει κάποια απαραίτητα στοιχεία, οπότε καλό είναι να θυμάστε τα εξής:

  • Η υποστήριξη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Το στρώμα σας πρέπει να σας παρέχει επαρκή υποστήριξη για τη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και τους ώμους σας, όπως επίσης και στη μέση, τα ισχία και τα γόνατα.
  • Η υποστήριξη δεν σημαίνει σκληρότητα. Συχνά πιστεύουμε ότι ένα υποστηρικτικό στρώμα πρέπει απαραίτητα να είναι και σκληρό. Σίγουρα, για κάποιους ανθρώπους ένα πολύ σταθερό και σκληρό στρώμα είναι βολικό, όμως οι περισσότεροι ασθενείς με αρθρίτιδα πονούν στις αρθρώσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κάποια απαλότητα και άνεση, ώστε τα ευαίσθητα αυτά σημεία να μην πιέζονται.
  • Η σταθερότητα είναι επίσης απαραίτητη. Ναι, μόλις είπαμε ότι ένα στρώμα πρέπει να είναι κάπως μαλακό, αλλά όχι πολύ μαλακό! Για να αποφύγετε τη δυσκαμψία που προκαλείται, αν παραμείνετε πολλή ώρα σε μια συγκεκριμένη θέση, τότε θα πρέπει να μην βυθίζεστε πολύ στρώμα, γιατί τότε θα είναι δύσκολο να αλλάξετε πλευρό.
  • Σκεφθείτε τα ορθοπεδικά στρώματα. Τα ορθοπεδικά στρώματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη και μπορούν να έχουν μεγάλα οφέλη για άτομα που πάσχουν από χρόνιο πόνο. Τα ορθοπεδικά στρώματα με ελατήρια παρέχουν τη μέγιστη υποστήριξη. Αν πάντως αυτά σας φαίνονται σκληρά, μπορείτε να εξετάσετε την πιθανότητα υβριδικού στρώματος, που περιέχει και αφρώδη υλικά μαζί με τα ελατήρια, ώστε να συνδυάζει τη σταθερότητα με την άνεση και την προσαρμογή στις καμπύλες του σώματος.

Δείτε τα ορθοπεδικά στρώματα, αλλά και τα υβριδικά στρώματα της Delta Strom που μπορούν να σας προσφέρουν ποιοτικό ύπνο και να σας αλλάξουν τη ζωή.