Βαρύ ή ελαφρύ στρώμα ύπνου: Τι πρέπει να διαλέξω;

Η αγορά στρώματος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη με τόσες επιλογές που υπάρχουν. Διαφορετικά υλικά, πυκνότητα, μεγέθη και καλύμματα, είναι τόσα πολλά που πρέπει να προσέξετε, που είναι λογικό να ανησυχείτε για το πώς θα βρείτε το ιδανικό στρώμα για εσάς.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι είναι βασικό να κοιμάστε σε ένα ποιοτικό στρώμα που σας ταιριάζει. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας και ο κακός ύπνος συνδέεται με ανησυχία, άγχος και κατάθλιψη, καθώς και προβλήματα σωματικής υγείας.

Σε αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία πρέπει να προσέξετε και έναν ακόμα παράγοντα. Το βάρος του στρώματος. Υπάρχουν βαριά και πιο ελαφριά στρώματα ύπνου. Μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία κριτήρια που κοιτάμε, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε και γι’ αυτό ορισμένα πράγματα.

Το βάρος του στρώματος καθορίζει την ποιότητά του;

 

Είναι συνήθως αλήθεια ότι τα βαρύτερα στρώματα είναι καλύτερης ποιότητας από τα ελαφρύτερα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα χωρίς καμία παρέκκλιση. Το βάρος είναι ένα δευτερεύον ζήτημα σε σχέση με τα υλικά που συνθέτουν το στρώμα, οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό στοιχείο που θα σας απασχολήσει.

Το σημαντικότερο είναι να καταλήξετε στο υλικό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Έπειτα, μπορείτε να συγκρίνετε στρώματα με το ίδιο υλικό ως προς το βάρος τους, αφού μόνο τότε η σύγκριση θα έχει νόημα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βαρύτερων στρωμάτων;

Τα βαρύτερα στρώματα στέκονται καλύτερα πάνω στη βάση του κρεβατιού και κινούνται λιγότερο, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούν το μέγεθος και το σχήμα τους περισσότερο χωρίς εκτεταμένες φθορές. Αντίθετα, τα ελαφρύτερα στρώματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη κινητικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι επιρρεπή σε φθορά και μπορεί να χρειάζονται συχνότερες επισκευές.

Από την άλλη, τα βαρύτερα στρώματα είναι δύσκολο να μετακινηθούν και έχουν μεγαλύτερα έξοδα μεταφοράς. Επιπλέον, είναι σχεδόν αδύνατο για ένα μόνο άτομο να τα γυρίσει, κάτι που είναι μια καλή πρακτική, για να αυξήσετε τη μακροζωία του στρώματος.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε εκτός από το βάρος

Τα βαρύτερα στρώματα είναι συνήθως βαρύτερα, επειδή έχουν περισσότερα επίπεδα υλικών. Τα περισσότερα επίπεδα τείνουν να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και υποστήριξη, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί. Έχει μεγαλύτερη σημασία το να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για το σωματότυπό σας, τον τρόπο που κοιμάστε και τυχόν προβλήματα υγείας που έχετε.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

 

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο αν θα πρέπει να αγοράσετε ένα βαρύτερο ή ελαφρύτερο στρώμα. Εφόσον καταλήξετε στο υλικό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, τότε μπορείτε να σκεφθείτε την αγορά ενός βαρύτερου στρώματος που παρέχει μεγαλύτερη άνεση και ανθεκτικότητα, αν και αυτό από μόνο του δεν είναι πανάκεια.

Δείτε τη μεγάλη ποικιλία στρωμάτων ύπνου της Delta Strom, ανατομικά ή ορθοπεδικά, κατασκευασμένα με καινοτόμα υλικά άριστης ποιότητας.