3 μύθοι γύρω από τα στρώματα ύπνου και τι πραγματικά ισχύει

Η αγορά ενός στρώματος ύπνου δεν είναι κάτι εύκολο. Κάθε τύπος έχει δεκάδες χαρακτηριστικά, για τα οποία πρέπει να ενημερωθείτε, ώστε τελικά το στρώμα να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας και να σας προσφέρει άριστη ποιότητα ύπνου. Να αγοράσετε στρώμα με latex, memory foam ή ανεξάρτητα ελατήρια; Να είναι μαλακό ή σκληρό; Τι στρώμα πρέπει να αγοράσετε για πόνο στην πλάτη ή αρθριτικά;

Οι ερωτήσεις είναι πολλές και αν το ψάξετε επισταμένα, θα βρείτε τις απαντήσεις για εσάς. Οπωσδήποτε, αν περιηγηθείτε στο blog της Deltastrom, ή εάν κατεβάσετε το ebook μας "Οδηγός επιλογής στρώματος ύπνου", θα αποκτήσετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε.

Το θέμα είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία αναζήτησης θα διαβάσετε και πολλές ανακρίβειες από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Για να μην καταλήξετε να κάνετε μια αγορά που δεν θα σας ικανοποιεί, συγκεντρώσαμε τους βασικότερους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από τα στρώματα ύπνου και τους αποδομούμε έναν έναν.

Μύθος 1ος: Όλα τα στρώματα είναι τα ίδια

στρωματα υπνου

Οπωσδήποτε, υπάρχουν οι βασικοί τύποι των στρωμάτων που είναι ίδιοι σε όλα τα brands, όπως τα ορθοπεδικά και ανατομικά στρώματα, καθώς και τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το memory foam, το latex, τα ελατήρια κλπ.

Από την άλλη, υπάρχουν πολύ μεγάλες παραλλαγές που καθορίζουν τελικά και την ποιότητα του στρώματος. Η πυκνότητα, η σκληρότητα και το ύφασμα του στρώματος παίζουν τεράστιο ρόλο στο αν αυτό θα ταιριάξει στις ανάγκες σας, θα σας προσφέρει τη σταθερότητα που επιζητάτε, θα σας βοηθάει να χαλαρώνετε όσο κοιμάστε ή αν θα σας παρέχει το επίπεδο δροσιάς που επιθυμείτε το καλοκαίρι. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας. Δεν είναι, για παράδειγμα, όλα τα στρώματα memory foam ίδια, ούτε όλα τα στρώματα latex είναι το ίδιο κατάλληλα για περιοχές με έντονη ζέστη το καλοκαίρι.

Μύθος 2ος: Ένα καλό στρώμα κρατάει μια ζωή

στρωμα υπνου

Αν ακούσετε ποτέ κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γνωρίζετε αμέσως ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρικ. Όσο καλό και αν είναι το στρώμα, ιδανικά πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δέκα χρόνια. Φυσικά, ένα ποιοτικό στρώμα θα αντέξει σε άριστη κατάσταση πολύ περισσότερο από ένα μέτριας ποιότητας, ενώ υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του. Το πόσο συχνά το πλένετε και το αερίζετε, αν το γυρνάτε, αν χρησιμοποιείτε υπόστρωμα, πόσο σκληρό είναι και τι πυκνότητα έχει είναι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του και να κάνουν ένα καλό στρώμα να παραμένει σε καλή κατάσταση ακόμα και για 12-13 χρόνια.

Διαβάστε τους 5 τρόπους να κάνετε το στρώμα σας να κρατήσει περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, ένα στρώμα δεν θα σας συνοδεύει μια ζωή. Η συσσώρευση υγρασίας από τον ιδρώτα του σώματος, καθώς και τα ακάρεα που θρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος είναι εχθροί του στρώματος σε μια πορεία που δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς, αλλά σίγουρα μπορεί να επιβραδυνθεί.

Μύθος 3ος: Ένα καινούριο στρώμα θα σας βολέψει από την πρώτη στιγμή

Υπάρχει περίπτωση να ξαπλώσετε πάνω στο καινούριο σας στρώμα και να αισθανθείτε αμέσως ότι είναι το ιδανικό για εσάς. Αν, όμως, δεν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πειράζει. Πολλές φορές, το σώμα χρειάζεται χρόνο, για να συνηθίσει τη νέα αίσθηση. Αν, για παράδειγμα, κοιμόσασταν για χρόνια σε ένα πολύ μαλακό στρώμα, αν διαλέξετε ένα πιο σκληρό, μπορεί στην αρχή να σας φανεί περίεργο, ακόμα και αν αυτή είναι η απολύτως σωστή επιλογή, γιατί υποφέρετε από πόνο στην πλάτη.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να έχετε διαλέξει στρώμα με βάση τις ανάγκες σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό ταιριάζει σε αυτές. Διαβάστε τις 5 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία επιλογής.

Δείτε όλα τα στρώματα ύπνου της Delta Strom με πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών τους και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας.