Ανακαλύψτε τα μυστικά ενός αναπαυτικού ύπνου με τα κατάλληλα στρώματα ύπνου

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την σωματική και ψυχική υγεία. Είστε όμως βέβαιοι πως τον λαμβάνετε; Γνωρίζετε πως η ποιότητα του στρώματος σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά κοιμάστε, χωρίς να γίνεται πάντοτε αντιληπτό; Η επένδυση σε ποιοτικά στρώματα ύπνου, καθώς και η καθιέρωση υγιεινών συνηθειών μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που θα κοιμάστε και θα ξυπνάτε το πρωί.

 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα μυστικά ενός αναπαυτικού ύπνου, καθώς και πώς μπορούν τα κατάλληλα στρώματα ύπνου να αναβαθμίσουν τον τρόπο που θα αισθάνεστε όταν ξυπνάτε το πρωί.

Πώς να γνωρίζετε ότι το στρώμα είναι καλό

Ένα καλό στρώμα θα πρέπει να στηρίζει το σώμα σε όλα τα κατάλληλα σημεία. Σε περίπτωση που ξυπνάτε με πόνους, πιάσιμο ή ενοχλήσεις, ίσως ήρθε η ώρα για αλλαγή του στρώματος, καθώς μπορεί να μη λαμβάνετε τη στήριξη που έχετε ανάγκη. Εξίσου μεγάλα σημάδια που υποδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή μπορούν να αποτελούν τα σημάδια εμφάνισης φθοράς ή της χαλάρωσης σε κάποια σημεία του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση βαθουλωμάτων.

Το στρώμα δεν διαρκεί για πάντα

Η ηλικία του στρώματος αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας. Τα στρώματα έχουν διάρκεια ζωής περίπου στα 10 χρόνια. Το διάστημα αυτό εξαρτάται από τον τύπο του κάθε στρώματος. Στην ετικέτα αναγράφεται η διάρκεια ζωής του. Έπειτα από το διάστημα αυτό, τα στρώματα χάνουν σταδιακά τις αρχικές τους ιδιότητες και εμφανίζουν φθορά.

Πώς το στρώμα συμβάλλει στην ξεκούραση

Για να θεωρείται ένα στρώμα ποιοτικό, θα πρέπει να έχει την απαραίτητη πυκνότητα και σκληρότητα ώστε να παρέχει την απαραίτητη στήριξη αλλά και την άνεση στο σώμα. Τα στρώματα memory foam είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα να μειώνουν την άσκηση πίεσης που μπορούν να προκαλέσουν ενοχλήσεις.

Στρώματα και δροσερή αίσθηση

Εκτός όμως από την άνεση που προσφέρει ένα στρώμα, εξίσου σημαντικό είναι να έχει και τεχνολογία η οποία προσφέρει δροσερή αίσθηση. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε να ζεσταίνεστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε. Η ιδιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη την περίοδο του καλοκαιριού, όπου οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες.

Είδος στρώματος με βάση τις ανάγκες σας

 

Όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου στρώματος, θα πρέπει να αναλογιστείτε την καθημερινότητα και τις προτιμήσεις σας. Τα στρώματα αφρού προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση στήριξης, ενώ τα στρώματα latex είναι γνωστά για την ελαστικότητα τους. Από την άλλη, τα ορθοπεδικά στρώματα προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη που έχει ανάγκη η σπονδυλική στήλη, ανακουφίζοντας από πόνους. Για τον λόγο αυτό, πολλοί γιατροί τα συστήνουν σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά προβλήματα.

Μυστικά για έναν ποιοτικό ύπνο

Εκτός όμως από την επιλογή του κατάλληλου στρώματος, υπάρχουν μερικές συνήθειες που αν τις υιοθετήσετε θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Ανάμεσα σε αυτές ανήκουν:

 

  • Επιλέξτε ένα αναπαυτικό μαξιλάρι
  • Καθιερώστε μια ρουτίνα με ύπνο και ξύπνημα σε καθημερινή βάση τις ίδιες ώρες
  • Προσθέστε την άσκηση στην καθημερινότητα σας, αλλά όχι πριν τον ύπνο
  • Αποφύγετε την καφεΐνη τις απογευματινές ώρες
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και τα βαριά γεύματα τις βραδινές ώρες
  • Αποφύγετε έντονες δραστηριότητες που αυξάνουν το στρες το βράδυ
  • Ξαπλώστε μόλις νιώσετε ότι αρχίζετε να νυστάζετε

 

Παρατηρούμε λοιπόν, πως η εύρεση ενός στρώματος το οποίο θα είναι άνετο και θα παρέχει την κατάλληλη στήριξη θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ποιότητα του ύπνου σας και να ξυπνάτε κάθε πρωί με όλη την απαραίτητη ενέργεια για την διενέργεια όλων των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Επισκεφθείτε την Delta Strom και ανακαλύψτε μια μεγάλη συλλογή στρωμάτων αρίστης ποιότητας, κατάλληλα για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.