Γιατί το στρώμα στο πάτωμα σας κάνει καλό: Συμβουλές σωστής χρήσης

Είναι η απόλυτη τάση στη minimal διακόσμηση. Το στρώμα στο πάτωμα αποτελεί την επιτομή της λιτότητας και της χαλαρής διάθεσης, οπότε το επιλέγουν και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι. Ίσως, όμως, να αναρωτιέστε αν πρόκειται για μια σωστή πρακτική ή μήπως κρύβει σοβαρά προβλήματα.

giati-to-strwma-sto-patwma-sas-kanei-kalo

Η απάντηση είναι ότι το να βάζετε το στρώμα στο πάτωμα και όχι σε κάποιον σκελετό κρεβατιού έχει πολλά πλεονεκτήματα που σας κάνουν καλό. Από την άλλη, χρειάζεται προσοχή, ώστε να εκμηδενίσετε πιθανά μειονεκτήματα. Επιλέγοντας το κατάλληλο στρώμα ύπνου για το πάτωμα και τηρώντας μερικούς κανόνες υγιεινής δεν έχετε τίποτα να φοβάστε.

Στρώμα στο πάτωμα: Πλεονεκτήματα

  • Το δάπεδο είναι απόλυτα επίπεδη και ομοιόμορφη επιφάνεια, οπότε το στρώμα δεν κάνει λακκούβες ούτε αποκτά εξογκώματα που το φθείρουν και επιβαρύνουν τη μέση.
  • Η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας βρίσκονται σε ίσια θέση και δεν επιβαρύνονται.
  • Η επιφάνεια είναι σκληρή, οπότε ακόμα και ο πιο βαρύς σωματότυπος δεν βυθίζεται.
  • Η ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού βάρους οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
  • Δεν δαπανάτε χρήματα για το κρεβάτι, οπότε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό στρώμα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να προσέξω αν βάζω το στρώμα ύπνου στο πάτωμα;

strwma-ypnou-sto-patwma

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή την πρακτική είναι η υγιεινή. Όταν το στρώμα είναι στο πάτωμα, εκ των πραγμάτων είναι πιο εύκολα προσβάσιμο στα ακάρεα, την υγρασία και τη σκόνη. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το στρώμα. Ο αερισμός του καλό είναι να γίνεται καθημερινά. Επίσης, σας προτείνουμε μία φορά την εβδομάδα να σηκώνετε το στρώμα, για να αερίζεται και το πάτωμα από κάτω.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι η έλλειψη κρεβατιού δεν σας προστατεύει από το κρύο δάπεδο. Ειδικά σε κρύες περιοχές και ισόγεια σπίτια, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει μεγάλο μειονέκτημα, ειδικά αν το δάπεδο έχει πλακάκια ή μωσαϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε την τοποθέτηση χαλιού ή κάποιου υποστρώματος.

Το κυριότερο, όμως, που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα για πάτωμα. Δεν είναι όλα τα στρώματα ύπνου ιδανικά για κάτι τέτοιο. Τα πολύ μαλακά στρώματα αφρού δεν θα μπορέσουν να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στην σπονδυλική στήλη, χωρίς τον σκελετό κρεβατιού.

Τα κατάλληλα στρώματα ύπνου για πάτωμα είναι τα πιο σκληρά, όπως τα ορθοπεδικά με συνδεδεμένα ελατήρια που ούτως ή άλλως είναι στρώματα υψηλής σκληρότητας, άριστα για βαρείς σωματότυπους. Άλλη επιλογή είναι τα υβριδικά στρώματα ή τα ανατομικά στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια, τα οποία ναι μεν είναι πιο μαλακά και άρα προσφέρουν άνεση και χαλάρωση, όμως από την άλλη έχουν ισχυρή δομή και μπορούν να διατηρήσουν στη σωστή θέση τις αρθρώσεις, τη μέση και τον αυχένα.


Επιλέξτε το δικό σας στρώμα μέσα από τη μεγάλη ποικιλία της Deltastrom σε στρώματα άριστης ποιότητας με τις υψηλότερες προδιαγραφές για τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.