Πού πετάμε τα στρώματα αν θέλουμε να το αντικαταστήσουμε;

 

Ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς, είτε σε μια περίοδο μετακόμισης ή ανακαίνισης, είτε απλώς κατά την αντικατάσταση στρώματος δεν είναι άλλο παρά το πού πετάμε τα στρώματα. Το ερώτημα είναι αρκετά εύλογο. Κατά πάσα πιθανότητα είμαστε εξοικειωμένοι με τις εικόνες στρωμάτων να βρίσκονται πεταμένα σε διάφορα σημεία, ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Είναι όμως η σωστή τακτική;

 

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τα στρώματα στα σκουπίδια;

 

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τα στρώματα στα σκουπίδια;

Τα στρώματα ανήκουν στην κατηγορία των “ογκοδών και πράσινων ή οικιακού τύπου αστικών στερεών αποβλήτων”. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μεγάλα στερεά οικιακά απορρίμματα, όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές, ή τα εξωτερικά απορρίμματα, όπως κλαριά, φύλλα, ξερά χόρτα, κομμένα τμήματα φυτών. Τα απορρίμματα αυτά πολλές φορές καταλήγουν στους κάδους ή σε άλλα σημεία της πόλης για μέρες. Έτσι, εμποδίζουν πολλές φορές την άνετη κυκλοφορία των πολιτών και τον οχημάτων. Την ίδια στιγμή,  αποτελούν εστία ανάπτυξης μικροβίων. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι,  με την τοποθέτηση κλαδιών ή φυλλωμάτων, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο  τον κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς.

 

Επιπλέον, σε περίπτωση τοποθέτησης αντικειμένων μεγάλου όγκου χωρίς την ενημέρωση κάποιου αρμόδιου φορέα ή υπηρεσίας ενέχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο σε περίπτωση εναπόθεσης κλαδιών σε απλούς κάδους ή κάδους ανακύκλωσης, χωρίς την τήρηση κάποιας συμφωνημένης διαδικασίας με τους αρμόδιους του δήμου.

 

Πού πετάμε τα στρώματα ύπνου;

 καθαριοτητα δημου

Σε περίπτωση που θέλετε να αφήσετε το αγαπημένο σας στρώμα, υπάρχει λύση ώστε να μην δημιουργήσετε προβλήματα ούτε στους γύρω σας, ούτε να επιβαρύνετε το περιβάλλον. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου σας. Στη συνέχεια, θα κλείσετε ραντεβού ώστε να έρθει η υπηρεσία καθαριότητας να παραλάβει το στρώμα σας. Εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το στρώμα πριν τη συμφωνημένη μέρα και ώρα παραλαβής σε σημείο που δε θα εμποδίζει την κίνηση περαστικών, οχημάτων και ΑμεΑ.

 

Βέβαια, εκτός από την υπηρεσία αυτή, στην συγκομιδή των παλιών στρωμάτων δραστηριοποιούνται διάφορες εταιρείες, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες “παλιατζήδων”. Αν θέλετε να βρείτε τις εταιρείες αυτές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια online αναζήτηση σχετικά με “περισυλλογή στρωμάτων”. 

 

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε ένα στρώμα;

 ανακυκλωση στρωματων υπνου

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι θετική. Τόσο από τους δήμους, όσο και από ιδιωτικές εταιρείες, δίνεται η δυνατότητα ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης, πραγματοποιείται διαχωρισμός σουστών από τα υφάσματα. Στη συνέχεια, γίνεται ξεχωριστή ανακύκλωση των υλικών αυτών. Για να βρείτε αυτές τις υπηρεσίες, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ηλεκτρονική αναζήτηση με τον όρο “ανακύκλωση στρωμάτων” και το όνομα της πόλης σας.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε στρώμα;

 Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε στρώμα;

Ένα στρώμα έχει μέση διάρκεια ζωής 8-10 χρόνια. Ωστόσο, το διάστημα αυτό αλλάζει ανάλογα με τα υλικά κατασκευής, την φροντίδα και την καλή συντήρηση του στρώματος, καθώς και με το μέγεθος κρεβατιού και το βάρος των ατόμων που κοιμούνται σε αυτό. Αν ο ύπνος αρχίζει να γίνεται δύσκολη υπόθεση, ή αν εμφανίζεται πόνος ή πιάσιμο έπειτα από το πέρας αυτού του διαστήματος, μάλλον ήρθε η ώρα για αλλαγή. Δείτε εδώ περισσότερα για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το στρώμα

 

Ήρθε η ώρα να πετάξετε το παλιό σας στρώμα και να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο; Ανακαλύψτε στη Delta Strom μια μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα στρώματα ύπνου κάνοντας κλικ εδώ, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.


Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.