4 λόγοι που βουλιάζει το στρώμα και πώς να το φτιάξετε

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να βουλιάζει το στρώμα και να μη μας προσφέρει τη χαλάρωση που χρειαζόμαστε για έναν καλό ύπνο! Επίσης,  μπορεί να ευθύνεται για πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τη μέση.

Πώς θα καταλάβετε ότι το στρώμα σας έχει χαλάσει; Υπάρχει το εμφανές σημάδι ότι το στρώμα βουλιάζει αλλά μπορείτε να το καταλάβετε και έμμεσα, αν ξυπνάτε με πόνους και έχοντας κάνει κακό ύπνο.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω γιατί βουλιάζει το στρώμα και τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

βουλιάζει το στρώμα

Το στρώμα είναι παλιό

Ένα στρώμα μπορεί να αντέξει περίπου 10-12 χρόνια. Ύστερα από αυτό το χρονικό σημείο, τα υλικά του έχουν πλέον φθαρεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το σώμα, όπως πρέπει, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λακκούβες συνήθως στη μέση του κρεβατιού. Αυτή η φθορά επέρχεται πιο γρήγορα, όταν δεν υπάρχουν ελατήρια (π.χ. στα στρώματα που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά με memory foam). Διαβάστε επίσης: Τα σημαντικότερα προβλήματα που προκαλεί ένα κακό ή παλιό στρώμα


Η λύση για αυτό είναι, φυσικά, να αγοράσετε καινούριο στρώμα, όμως μπορείτε να παρατείνετε λίγο τη ζωή του στρώματός σας με ένα ανώστρωμα. Το ανώστρωμα θα σας προσφέρει 1-2 χρόνια ακόμα καλής στήριξης στη μέση και τις αρθρώσεις, αλλά και την απαραίτητη άνεση για ποιοτικό ύπνο.

Το στρώμα δεν είναι το κατάλληλο για εσάς

στρώμα ύπνου που βουλιάζει

 

Ένα πολύ μαλακό στρώμα μπορεί να φαντάζει εξαιρετικό, για να αφεθείτε στη χαλάρωσή του, όμως αυτό δεν είναι πάντα το σωστό. Αν έχετε υψηλότερο σωματικό βάρος από το μέσο όρο, ένα μαλακό στρώμα χαμηλής πυκνότητας (π.χ. με memory foam ή άλλα αφρώδη υλικά) δεν θα σας προσφέρει την απαραίτητη στήριξη, για αυτό θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο στρώμα για υπέρβαρους

Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο θα βουλιάξει πολύ γρήγορα, αλλά και θα ξυπνάτε κάθε πρωί με πόνους σε όλο το σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αγορά στρώματος παίζει μεγάλο ρόλο το σωματικό βάρος.

Αν δεν προτίθεστε να αγοράσετε άμεσα καινούριο στρώμα, τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις, για να κάνετε το στρώμα πιο σκληρό, όπως η χρήση ανωστρώματος ή η τοποθέτηση μιας σανίδας κάτω από το στρώμα.

Το στρώμα είναι χαμηλής ποιότητας

Σίγουρα η πολύ χαμηλή τιμή είναι δελεαστική, όταν αγοράζουμε το κάθε τι, όμως όσον αφορά στο στρώμα μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ένα στρώμα πολύ χαμηλής πυκνότητας και με ακατάλληλα υλικά απλά δεν μπορεί να στηρίξει ακόμα και τον πιο ελαφρύ σωματότυπο. Επιπλέον, χαλάει πολύ νωρίτερα από τα 10 χρόνια, οπότε τελικά δεν αξίζει η αγορά του.

Η επένδυση σε ένα ποιοτικό στρώμα που αγκαλιάζει αρμονικά αλλά και υποστηρίζει το σώμα όχι μόνο συμβάλλει σε καλύτερο ύπνο και άρα καλύτερη ζωή, αλλά ταυτόχρονα έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Δεν συντηρείτε σωστά το στρώμα

Το στρώμα έχει και αυτό τις ανάγκες του, για να δίνει πίσω σε εσάς το καλύτερο! Πέρα από τον τακτικό καθαρισμό του, ώστε να απομακρύνονται τα ακάρεα, θα πρέπει μία φορά το χρόνο να το γυρνάτε.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται καλύτερη κατανομή βάρους σε όλα τα σημεία του και δεν θα βουλιάζει στη μέση.


Δείτε τα στρώματα και τα ανωστρώματα της Delta Strom, τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά άριστης ποιότητας και παρέχονται σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.